17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Verheugen: Rumlar 'Hayır' derse KKTC'yi cezalandırmayız

AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen, adada yapılacak referandumlarda, Türk tarafından "evet", Rumlardan "hayır" çıkması halinde, Kuzey Kıbrıs'taki insanların cezalandırılmayacağı garantisi verebileceklerini, böyle bir durumda Kuzey Kıbrıs'a ekonomik destek sağlamak için girişimler olacağını, adaletsiz davranmak istemediklerini söyledi.

Kıbrıs Uluslararası Bağış Konferansı hazırlık toplantısı sırasında konuşan Verheugen, Rum tarafının "hayır' denmesi halinde halinde bunun, insanların yararına olmayacağını anlaması gerektiğini ifade etti. Verheugen, Yeşil Hattın varlığının fiilen devam edeceğini ve olumsuz yanıtın çeşitli olumsuz yaptırımları olacağını söyledi.

Toplantıya katılan ülke ve kurum temsilcilerinin Kıbrıs'ta çözüm istediklerini ve Annan planının uygulanmasına katkıya hazır olduklarını anlatan Verheugen, bu ay içinde bir uzlaşma sağlanamaması halinde çok uzun süre çözüme ulaşılamayacağı görüşünde birleşildiğini ifade etti.

Verheugen, uluslararası topluluğun 5 yıl için 2 milyar euro katkıda bulunması gereği üzerinde durarak, süreç başarılı olursa birçok hükümetin katkıya hazır olduğunun görüldüğünü belirtti. Verheugen, sonuç ne olursa olsun Rum kesiminin AB'ye 1 Mayıs'ta gireceğini de tekrarladı.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2004 Perşembe 16:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?