19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Verheugen'den AP'ye KKTC sitemi

AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen, KKTC’ye yönelik mali yardım konusunda Avrupa Parlamentosu’nu yavaş davranmakla suçladı.

Verheugen AP genel kurul oturumunda, ’’Kıbrıs’ta BM planıyla ilgili referandum sonrası oluşan zarar ve ziyan hala tamir edilebilir. Kıbrıslı Türklere mali yardım konusunda yavaş davranıldığı için sitemkarım’’ dedi.

Türkiye’nin üyeliği konusuna şüphe duyanları da eleştirmek istediğini belirten Verheugen, ’’Türkiye’nin üyeliğinin Avrupa sosyal projesine zarar vereceği yolundaki iddialar doğru değil. Ankara’nın üyeliğinin, her iki tarafın da yararına olacağını ileride herkes görecek’’ diye konuştu.

Referandum sonrası ekonomik izolasyon kaldırılmıştı

Kıbrıs’ta BM barış planıyla ilgili yapılan referandumda, Türk kesiminin ’evet’ Rum kesimininse ’hayır’ demesinden sonra, AB Konseyi KKTC üzerindeki ekonomik izolasyonun kaldırılmasına karar vermişti.

AB Konseyi’nin bu kararından sonra harekete geçen AB Komisyonu, KKTC’ye 259 milyon dolar mali yardım yapılması ve KKTC’nin tarım ürünlerini ihraç etmesine olanak sağlayan bir tüzük hazırlamıştı.
BRÜKSEL
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 19:23:22
Güncelleme :27 Ekim 2004 Çarşamba 19:25:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?