20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Verilmiş sadakaları varmış!

Türk Hava Yolları'nın Bangkok İstanbul seferini yapan yolcu uçağının kalkış esnasında lastiği patlayarak yanmaya başladı. Havalanan uçağın pilotu, iniş takımlarını kapatmayarak iftaiyenin kontrolü altında piste geri döndü

Bangkok-İstanbul seferini yapan TK 61 sefer sayılı Airbus 330 tipi uçak, 2 Eylül salı günü Türkiye saatiyle 19.35’te, 248 yolcuyla birlikte Bangkok Suvanhabumi Havalimanı’ndan hareket etti. Ancak “Gaziantep” isimli uçağın, pistte ilerlerken sağ arka lastiği bir anda patladı. 

Uçakta bulunan yolcuların iddiasına göre patlayan lastik alev aldı. Ancak gerekli hızı sağlayan uçak havalandı. Pilot, lastiklerin yandığından haberdar olunca, doğru bir uygulama yaparak yanan iniş takımlarını içeri çekmedi ve geri döndü.
Bangkok itfaiye ekipleri de müdahale ederek uçağın kontrollü şekilde inişini sağladı. Bu arada özellikle lastikteki patlamayı ve yanmayı gören arka sıralarda oturan birçok yolcunun da büyük panik yaşadıkları ve çığlıklar attıkları öğrenildi.
Panik sırasında Rumen bir yolcunun sevgilisini de alarak koşar adımlarla kokpite gitmeye çalıştığı bildirildi. Bu arada kule görevlilerinin, yangını pilota haber verdiği iddia edildi.

‘Prosedürü uygulamış’
Türkiye Havayolu Pilotları Derneği Başkanı Ali Ziya Yılmaz, bu tip olayların eğitimlerinin sık sık yapıldığını belirterek, şunları söyledi:
“Bu uçaklarda lastiğin havasının boşaldığını belirten göstergeler vardır. Patlak lastikli iniş takımı zaten yukarı çekilmez. Çünkü deforme olan lastik yuvaya zarar verebilir. İniş takımlarının sıkışmasına neden olabilir. Arkadaşımız normal prosedürü izlemiş.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2008 Cuma 09:16:28
Güncelleme :5 Eylül 2008 Cuma 09:21:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?