27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Vizesiz seyahate yeşil ışık

AB Bakanı Bağış'ın görüştüğü Avusturyalı ve Danimarkalı mevkidaşları vize muafiyetine ''yeşil ışık'' yaktı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı temsilen Santiago'da düzenlenen Latin Amerika ve Karayipler Topluluğu (CELAC) – AB Zirvesi'ne katılan Bağış, Avusturya Dışişleri Bakanlığı Devlet Sekreteri Reinhold Lopatka ve Danimarka AB Bakanı Nicolai Wammen ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Egemen Bağış'ın Avusturyalı ve Danimarkalı mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerden Türk vatandaşlarına yönelik vize muafiyeti uygulamasına destek geldi.

Lopatka ile vize muafiyeti ele alındı

Avrupa politikasından sorumlu Devlet Sekreteri Lopatka'ya, AB üyelik müzakere sürecindeki son duruma ilişkin bilgi veren Bağış, Türkiye'nin, İrlanda dönem başkanlığı sırasında en az bir faslın müzakerelere açılmasını arzu ettiğini ve bu hususta Avusturya'nın desteğinin artarak devam etmesini beklediğini aktardı.

Görüşme sırasında, vize muafiyeti başta olmak üzere, geri kabul anlaşması, Türkiye'de farklı inanç gruplarına mensup vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirilen reformlar ve Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin konularda görüş alışverişinde bulunulduğu öğrenildi.

Wammen'den AB sürecine destek

Bağış'ın Danimarka AB Bakanı Nicolai Wammen ile görüşmesinin de çok sıcak bir atmosferde gerçekleştiği, Wammen'in, Danimarka'nın Türkiye'nin AB üyeliğini güçlü bir şekilde desteklemeye devam edeceğini yinelediği kaydedildi.

Öte yandan, Danimarkalı bakanın, AB üyesi ülkelerdeki ve AB kurumlarındaki muhataplarıyla gerçekleştirdiği görüşmelerde, Türkiye'nin AB üyeliğinin Avrupa'ya sağlayacağı katkıları vurguladığını ifade ettiği belirtildi.

Terörle mücadele konusunda işbirliği, Türkiye'deki demokratikleşme süreci ve Kürt açılımının gündeme geldiği görüşmede, Türk vatandaşlarına vize muafiyeti sağlanması ile geri kabul anlaşmasının da ele alındığı, Suriye konusunda görüş alışverişinde bulunduğu bildirildi. 

AA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2013 Pazar 12:05:26
Güncelleme :27 Ocak 2013 Pazar 12:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.135.249.xxx Tarih : 27.01.2013 12:41:21

avrupa birliginde bazi memleketler tavsana kac taziya tut misalinimi türkiyeye oynuyorlar acaba diye su iki örnekten anlamaya calisiyorum gecen haberlerde avrupa birligine girecek olan hirvaklar avrupa yasasini sartlarindan olan vize konularini türkiyeye vize koyarak ön sarti yerine getirmis oldu simdi ise bu avrupa sartlarina uymak zorunda olan avusturya vs. vizeye yesil  isik yakmis acaba diyorum arkadan bahane hazir kirmizi isik mi yanacak bizim politikacilarimizda artik yazili bir sey olmadan konustuk olacak vs. ne kendileri kansin ne milleti  yesil  yanacak yandi  diye kafalari karistirmasin lütfen basin imzayi yapin yayininizi bizde ikili  fikirde olmuyalim yesilse yesil kirmizi ise kirmizi bilelim  ama icimizdemi var desem bazi trafik kuralarini uygulandi memleketlerde bile bazi bilhassa yaya vatandaslarimiz kirmizada karsiya gecmeye bayilir her halde bayragimizn rengi kirmizi bu kirmizi bizi trafik lambasinda bile kendine cekiyor aman gec iste diyor ve % 80 nimizle  geciyoruz