24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Vorkink: Türkiye yeni bir kriz yaşamamalı

İstanbul - Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink, Türkiye’nin periyodik ekonomik, siyasi krizleri yaşadığı dönemlere kesinlikle dönmemesi gerektiğini ifade ederken, "Türkiye geçtiğimiz 15 yıl içerisinde yaşadıklarını tekrar etmemelidir. Türkiye’nin bugünkü dünyasında krize yer yok" dedi.

Vorkink, 1. İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Dünya Bankası olarak Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma politikalarını geliştirmek için, çalışma ve desteklerinin devam ettiğini belirtti.

Bio çeşitlilik, daha çevre dostu enerji politikaları ve yenilenebilir enerji, rüzgar, jeotermal enerji kullanımı gibi hususlarda çalışmalarının sürdüğünü, bunun çok önemli bir destek programı olduğunu kaydeden Vorkink, Dünya Bankası’nın sürdürdüğü ve desteklediği çok önemli projeler olmasına rağmen, Türkiye’nin hala karşısında sürdürülebilir kalkınmayı karşılamak için büyük zorlukları bulunduğunu söyledi.

Geçtiğimiz dönemde TL’de gözle görülür bir değer artışı yaşandığını, ancak bunun Türkiye’nin yararına olduğunu düşünmediğini kaydeden Vorkink, TL’nin değerlenmesinin Türkiye’nin ihracatını pahalı hale getirdiğini belirtti. Vorkink, TL’de değer kaybı yaşanmasının herhangi bir kriz demek olmadığını, alarm verici bir durum da olmadığını vurguladı.

TL’nin şu anki seviyesinin ihracata yardımcı bile olabileceğini belirten Vorkink, "Şanslıyız ki kurlar sabit değil. Sürekli değişim içerisinde olması bence çok olumlu. Çünkü mali piyasalarda kurumlar ona göre kendini ayarlayabiliyor" dedi.


AA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 18:59:20
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 19:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?