19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Vural Öger'den iddialara yanıt

Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Avrupa Parlamentosu Milletvekili adayı turizmci Vural Öger, bir yemekte Alman kadınları hakkında söylediği sözlere basında ve siyasi arenada verilen tepkileri televizyonda yanıtladı.
Alman haber kanalı N-TV'de canlı yayınlanan Maischberger programına katılan Vural Öger, hakkında başlatılan karalama kampanyasını şiddetle kınadığını ve sözlerinin yönlendirilip kullanıldığını belirtti. Kendisinin öncelikle Alman vatandaşı olduğunu söyleyen Öger, bu nedenle haberlerde kullanılan "Biz Türkler" sözünün doğru olmadığını kaydetti. Öger, "Ben öncelikle haberlerde kullanılan 'Biz' kelimesine katılmıyorum. Ben bir Alman vatandaşıyım ve yine bir Alman partisinin milletvekili adayı olarak AP adayıyım. Bunları göz önünde bulundurduğunuz takdirde, 'Biz' kelimesinin zaten baştan yanlış olduğunu anlayacaksınız. Bir özel yemekte yaklaşık 7 kişinin oturduğu masada sohbet ediyorduk. Alman tarihçisi bir misafir ile büyük ve de bir o kadar sert bir tartışmaya girdim. O kişiyle bir kanalda sohbet etmiştik ve bana karşı çok ağır kelimeler sarf etmişti" dedi.
Bu olaylara gülüp geçmek gerektiğini söyleyen Öger, "Gazetelerde verilen o sözler doğru değildir. Ben sadece rakamlara dayanan bir açıklama yaptım. 'Almanya'yı bu şekilde kuşatacağız' veya benzer bir söz söylemedim. Sadece o samimi sohbette esprili bir açıklama yaptım" diye konuştu.
Bazı medya kuruluşlarının kendisine ya da partisine zarar vermek istediğini ifade eden Öger, Almanya'da entegrasyon için birçok ödül alan bir kişinin böyle bir açıklama yapmasının mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi:
"Benim kadınlar hakkında böyle birşey söylemem mümkün değil. Benim de 3 çocuğum var, biz de doğum yapıp yapmayacağına eşimle karar verdik. Ancak bulunduğum parti içersindeki çalışma grubunun ortaya çıkarmış olduğu bazı gerçekçi rakamlar var. Bu da Almanya'da doğum oranının azaldığını ve yabancı kökenlilerde doğum oranının arttığını gösteriyor. Bu olayın Türkler'le ilgisi yok, orada kullandığım kelime 'yabancılar'dır."
MUSTAFA ÖZBEK - BERLİN (İHA)
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2004 Perşembe 00:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?