19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Washington'a uçaklı saldırı tehdidi!

Çok önemli bir İngiliz savunma ve güvenlik uzmanı, Washington’a uçaklı intihar saldırısıyla ilgili kendisine "gerçek ve kesin bir tehdit" bilgisi ulaştığını açıkladı. Jane’s Defence dergisi eski editörü Paul Beaver’a göre, büyük bir ihtimalle ABD istihbaratından gelen bilgi hükümete aktırılıp oradan da Washington seferini 2 gün tamamen iptal eden İngiliz havayollarına iletildi.

Londra’da Ashbourne Beaver adlı danışmanlık şirketinde görev yapan Beaver, "İstihbarat aldık, Washington’a ya da herhangi bir yere uçaklı saldırı planı yapıldığı hakkında bilgi sahibi oldum. Washington kesin hedeftir" açıklamasında bulundu.
Beaver, bilginin iptal edilen Londra - Washington seferini yapan BA 223 numaralı uçuşa ilişkin olup olmadığını belirtmedi ancak, "Tek bildiğim kesin bir tehdit olduğudur" demekle yetindi.
İngiliz havayolları dışında, Aeromexico’nun Los Angeles istikametinde bir uçuşu yeni yıl arifesinde, Fransa’da ise 6 ayrı Los Angeles istikametli uçuş Noel gününde iptal edilmişti.
Beaver son olarak, birden fazla El-Kaide ya da o tarzda örgütün Amerika karşıtı faaliyet yürüttüğüne dair kesin bilgi aldığını sözlerine ekleyerek, "Biri Orta Amerika merkezli olup diğeri Avrupa merkezlidir, belki Londra ya da Paris" diye konuştu.

LONDRA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2004 Cuma 19:43:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?