18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

WT: Türkiye'nin AB üyeliğine ABD'den büyük destek

Türkiye`nin AB üyeliği konusundaki kararlılığı Amerikan basınının da dikkatini çekiyor. Washington Times gazetesi, Türkiye`nin AB üyeliğine AB yetkilileri ve ABD`nin verdiği desteğe dikkat çekerken ``Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne katılma isteği, dünyanın en istikraksız bölgelerinde birinde, Türkiye`yi bir istikrar faktörü olarak gören ABD tarafından güçlü bir biçimde destekleniyor`` yorumunu yaptı.

 Muhafazakar Washington Times gazetesi, Türkiye`nin AB çabalarına ilişkin yazısında, Türkiye`nin yılmadan AB üyeliği çabasını sürdüğünü belirterek Erdoğan hükümetinin temasının ``İslam`ın ilerici ve modern yüzüyüz`` olduğunu kaydetti.

Gazete, Türklerin, İslam ile demokrasinin birbirine zıt olmadığını kanıtladıklarını belirtirken, Türkiye`nin ``AB`nin müzakereleri başlatmayı reddetmesinin Avrupa kıtasıyla olan ilişkilere ciddi zarar verebileceği`` uyarısını yaptıklarını yazdı.

Gazete, Avrupa`daki kamuoyu yoklamalarının, halkın Türkiye`nin üyeliğine karşı olduğunu göstermesine rağmen AB yetkilerinin Türkiye`nin siyasi ve ekonomik ilerleme sağladığını belirterek Türkiye`nin kabul edilmesini istediklerine dikkat çekti.

Washington Times, AB Komisyonunun bir süre önce Türkiye`deki reformları ``gerçekten etkileyici`` olarak nitelendirdiğini belirtti. Gazete, geçtiğimiz günlerde AB`de yapılan ve seçmenlerin sadece yüzde 45.3`ünün oy kullandığı seçimlerin Türkiye`nin üyelik kararlılığını olumsuz etkilemediğini yazdı. Ancak bu seçimlerin yeni Avrupa Anayasası`nın üye ülkelerce onaylanması ve AB`nin yeni bir genişleme konusunda kuşku yarattığını öne sürdü.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2004 Pazar 14:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?