20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Yabancılar dolara saldırdı!

Dolarda bir süredir etkili olan sakin seyir yerini yine yükselişe bıraktı. Dün piyasa kapanışına yakın gelen alımlar bugün de etkisini gösterirken dolar bankalararası piyasada 1.2750 YTL seviyesine kadar tırmandı.

Piyasalarda çok sert hareketler olmamasına rağmen bugün dolarda çok dikkat çekici bir yükseliş yaşanıyor. sabah saatlerinden itibaren yüksek seviyelerde seyreden dolar, 1.27'nin üzerini gördü. Dolar bu seviyeleri en son 17 Mart tarihinde, Ak Parti hakkında kapatılma davası ve yurtdışı borsalardaki büyük düşüş sırasında görmüştü.

Piyasayı değerlendiren uzmanlar, Türkiye'de artan siyasi risklere dikkat çekiyor. Ak Parti'nin kapatılma davası ve siyasi belirsizlik şüpheleri, Türkiye'nin dışarıdaki gelişmelerden daha olumsuz etkilenmesine neden oluyor.

YABANCI ALIMLARI ETKİLİ OLUYOR

Özellikle yabancı yatırımcıların dolar aldığına işaret eden ve Londra kaynaklı alımların etkili olduğunu anlatan uzmanlar, böylece kutrların yine yükselişe geçtiğini belirtiyor. Kurlarda yükselişin devam edip etmeyeceğini ise hem yabancıların tavrı hem de yerlilerin her yükseliş sırasında yaptığı satışlar belirleyecek.

Dolarda daha önce görülen yükselişlerde yerli yatırımcıların baskın çıktığını ve kurların fazla hareket edemediğini kaydeden uzmanlar, yine benzer bir hareketin yaşanabileceğini kaydediyor. Ancak kurların 1.27 üzerinde tutunabilmesi halinde doların 1.30'lu seviyelere ulaşabileceği kaydediliyor.

Ajanslar/Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 14:31:05
Güncelleme :27 Mart 2008 Perşembe 11:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?