23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Yağışlı hava geliyor

Türkiye, önümüzdeki hafta sonu yağışlı havanın etkisine giriyor. Yarın Marmara'da hava parçalı az bulutlu olurken, pazar günü ise bölgede yer yer yağış bekleniyor.

Yağışlı havanın etkisi ile Marmara bölgesinde sıcaklık 25 derecelere gerileyecek. Ege bölgesi hafta sonunu az bulutlu geçirirken, bölgede haftanın son günü yağış etkili olacak.

Ege'de yağış pazartesi günü etki alanını daraltacak, sıcaklık 9-10 derece azalacak.

Akdeniz bölgesi ise hafta sonu güneşi bolca görecek. 38 derecelerdeki sıcaklık, sadece Isparta çevrelerinde yerini yağışa bırakacak.

İç Anadolu'ya da az bulutlu ve güneşli bir hava hakim. Yağış İç Anadolu'ya yeni haftayla beraber girecek. Sıcaklık ise 25-26 dercelerin altına inmeyecek.

Karadeniz ise parçalı az bulutlu. Pazar günü sıcaklıklar 37 dereceye ulaşacak. Yeni haftanın ilk günü Karadeniz'in de batısı yağışlı geçecek.

Cumartesi günü Doğu Anadolu'da ise Kars dolayları yer yer yağış alıyor, yağış pazar günü kesiliyor, sıcaklık artmaya devam ediyor.

Güneydoğu da hafta sonunu az bulutlu geçiriyor. Bölgede pazar günü sıcaklığın 40 dereceye ulaşması bekleniyor.

Yunanistan'da sıcak hava alarmı

Komşu Yunanistan'da ise,sıcak hava dalgası nedeniyle 'kırmızı alarm' verildi.

Başkent Atina başta olmak üzere büyük şehir belediyelerinin, yer yer 40 dereceye ulaşan hava sıcaklığı nedeniyle, başta kalp hastaları, yaşlılar ve çocuklar olmak üzere, klimalı spor salonlarını halka açtıkları açıklandı.

Öte yandan, vatandaşlara ev ile işyerlerindeki klimaları sürekli çalıştırmamaları uyarısında bulunan yetkililer, aksi takdirde uzun süreli elektrik kesintileriyle karşı karşıya kalınmasının söz konusu olduğuna dikkati çektiler.
CNN Türk
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2005 Cuma 21:29:21
Güncelleme :1 Temmuz 2005 Cuma 21:31:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?