20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Yağışlı Hava Geri Geliyor

 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''ya göre, Türkiye, bugünden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altında kalacak.

 

Halen mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları yağışlı havayla birlikte yarın kuzeybatı bölgelerden başlamak üzere (8-10 derece) azalarak, mevsim normalleri civarında, yurdun kuzey kesimlerinde normalin altında seyredecek. 

 

Rüzgar; bu geceden itibaren şiddetini artırarak kuzey ve batı bölgelerden poyrazdan (kuzeydoğu yönlerden) yer yer kuvvetli fırtına şeklinde (saatte 80-90 kilometre hızla) esecek.

 

Bugün akşam saatlerinde; Marmara ve Ege kıyılarında yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışlar; yarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz,İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Karadeniz bölgelerinde devam edecek. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışlar, yarın akşam saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Ege'de karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

 

Yağışlı hava 5 Mart Cuma günü Trakya dışında tüm yurtta etkili olacak. Yağışlar; Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun kuzeyinde kar, diğer yerlerde yağmur şeklinde devam edecek. Hafta sonunda yağışlı havanın etkisini yitireceği tahmin ediliyor.

 

Kuzey ve iç bölgelerde görülecek poyraz fırtınası ile etkili yağışların oluşturacağı olumsuz şartlara karşı, vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.

aa
Yayın Tarihi : 3 Mart 2004 Çarşamba 13:24:32
Güncelleme :3 Mart 2004 Çarşamba 17:49:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?