23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Yağışlı hava gidiyor yenisi geliyor

Birkaç gündür yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava bugün iç ve doğu bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek. Hava sıcaklığı yarından itibaren kuvvetli lodosla birlikte kuzey, iç ve batı bölgelerinde 6–8 derece artacak.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre, soğuk ve yağışlı hava bu gün iç ve doğu bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek. Ancak yurdun batı kesimleri bu gece orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Batı bölgelerinde kuvvetli lodosla birlikte etkili sağanak yağış bekleniyor.

Akşam saatlerinden itibaren Marmara`nın batısı ve kıyı Ege`de başlayacak sağanak yağışlar, yarın (Salı) ve Çarşamba günleri Marmara, Ege ve batı Akdeniz`de devam edecek.

Rüzgar, bu geceden itibaren Marmara, Ege ve batı Akdeniz`de kuvvetlenerek Salı ve Çarşamba günleri kıble ve lodosdan saatte 70-80 kilometre hızla fırtına şeklinde esecek.

Sağanak yağışlar, Salı ve Çarşamba günleri Marmara, kıyı Ege ve batı Akdeniz`de kuvvetli rüzgarla birlikte etkili olacak.

Hava sıcaklığı yarından itibaren kuvvetli lodosla birlikte kuzey, iç ve batı bölgelerinde 6-8 derece artacak.

Yetkililer, Salı ve Çarşamba günleri, yurdun batı kesimlerinde lodos fırtınası ile birlikte etkili olacak kuvvetli sağanak yağışların oluşturacağı su baskını, soba zehirlenmeleri gibi olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların önlem almasını istedi.
ANKA - SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 00:55:01
Güncelleme :25 Ocak 2005 Salı 01:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?