22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Yağma dışında hayat durdu

Benazir Butto'nun suikasta kurban gitmesinden sonra Pakistan'da patlak veren şiddet olaylarında 38 kişi öldürülürken, öfkeli kalabalıkların kontrolden çıkmak üzere olduğu ve Pervez Müşerref yönetiminin giderek sert önlemlere yöneldiği bildirildi.

Gözlemciler, Pakistan'ın Bangladeş'in ayrılıp bağımsızlığını ilan etmesinden bu yanaki 35 yılın en büyük krizini yaşadığı konusunda birleşiyor. Butto'nun öldürülmesinin üzerinden 3 gün geçmesine karşın ülkenin hemen bütün büyük kentlerinde Karaçi, İslamabad, Ravalpindi, Lahor ve Peşaver'de yağmaya katılmayan halkın sokağa çıkmadığı; mağazalar, benzin istasyonları, bankalar, resmi daireler ve okulların kapalı olduğu bildirildi.


Toplu ulaşım araçları sefere çıkmadı. Birçok kentin sokaklarında çok sayıda yakılmış otomobil göze çarpıyor. Sadece Sindh eyaletinde yağmacıların 947 araç, 131 banka ve 31 benzin istasyonunu ateşe verdikleri ya da tahrip ettikleri belirtildi. Haydarabad'da da onlarca banka, araç ve dükkan yakıldı. Sindh'de 8 seçim bürosu da tahrip edildi. Hükümet olayları kontrol altına almak amacıyla bazı yerlere askeri birlikler sevk etti.


Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, sokak eylemlerine karşı sert önlemler alınmasını emretti. İçişleri Bakanı, Genelkurmay Başkanı ve diğer güvenlik yetkililerinin katıldığı toplantıda konuşan Müşerref, "yağmacılar ve talancılara karşı sert olunmalı, halkın güvenliği için gereken her önlem alınmalı" dedi.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2007 Pazar 07:06:54
Güncelleme :30 Aralık 2007 Pazar 07:15:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?