27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Yağmur ve fırtınaya dikkat!

Yağış ve fırtına uyarısı

Marmara, Ege ve batı Akdeniz bölgelerinde yarından itibaren Pazar gününe kadar kuvvetli yağışla fırtına beklendiği bildirildi 


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yurdun batı kesimleri, yarın yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği açıklandı.

Sabah saatlerinde Marmara'nın batısı ve kıyı Ege'de (Edirne, Çanakkale, İzmir, Aydın ve Muğla) başlayacak sağanak yağış, Marmara, Ege ve batı Akdeniz bölgelerinde de devam edecek. Yağışlar Cuma günü Edirne, Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla ve Denizli çevreleri ile batı Akdeniz bölgesinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yağışlı hava Cumartesi ve Pazar günleri Marmara, Ege, Akdeniz, iç Anadolu ile batı ve orta Karadeniz bölgelerinde de etkisini sürdürecek.

Yağışlar, Cumartesi günü kıyı Ege ile batı Akdeniz'de, Pazar günü Marmara'nın batısı (Edirne,Çanakkale, Tekirdağ ve Balıkesir) Ege ve Akdeniz bölgelerinde yağmur ve sağanak, Ege ve Akdeniz'in kıyı kesiminde ise (Çanakkale, İzmir, Aydın, Muğla, Denizli ve Antalya çevreleri) gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Lodos hafta sonunda Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde saatte 60-70 kilometre hızla kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esmeyi sürdürecek.

Hava sıcaklığı; yarın batı bölgelerde, hafta sonu iç ve doğu bölgelerde yağışla birlikte 2 ile 4 derece azalacak.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 19:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?