27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Yahoo'nun CEO'su ne alacak?

Tüm dünyada üst düzey yöneticiler koltuklarını sağlama alma derdine düşerken, Yahoo’nun yeni CEO’su Carol Bartz’ın 2009’da elde edeceği gelir dudak uçuklattı. Detroit’li 3 büyük otomotiv devinin CEO’ları hükümetin mali yardım yapması halinde 1 dolarlık maaşa razı olduklarını açıklarken Carol Bartz, 2009 yılında tam 19 milyon dolar kazanacak.

Yahoo’dan yıllık 1 milyon dolar maaş alacağı açıklanan Carol Bartz’a eski şirketi Autodesk de 10 milyon dolar tazminat ödeyecek. Bartz’ın bu yıl alacağı para bunlarla sınırlı değil. Yahoo yeni CEO’suna hisse senetlerinden elde edilen gelirden ortalama 5 milyon dolar tutarında pay verecek. Bartz ayrıca yıllık Yahoo kağıtlarının kazançlarına göre ortalama 8 milyon dolar daha alacak.

Yahoo’nun yeni CEO’suna tüm bu ödemelerin yanında bir de “bonus” verilecek. Söz konusu bonusun da 2 ile 4 milyon dolar arasında olacağı tahmin ediliyor. Hisse senetlerindeki aşırı değer kaybı nedeniyle sert eleştirilere hedef olan Yahoo’nun eski CEO’su Jerry Yang, Kasım ayında görevinden ayrılacağını açıklamıştı. Yang, Microsoft’un Yahoo’yu alma girişime karşı da mücadele vermişti.

Vatan
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2009 Pazar 13:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?