18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Yakın gelecekte PKK'ya operasyon yok

ABD Ankara Büyükelçisi Edelman, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’den ayrılarak PWD adıyla ayrı bir örgüt kuran terörist Osman Öcalan’a ABD’nin destek verdiği yolundaki iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Karadeniz Bölgesi’ne yaptığı ziyaret kapsamında Ordu’ya gelen Edelman, Vali Kemal Yazıcıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Bölgeyi tanımak istediğini anlatan Edelman, eşinin de bu yöndeki isteği üzerine böyle bir geziye çıktığını söyledi.

Türkiye’nin terörle mücadelesinde her zaman yanında olduklarını ifade eden Edelman, "PKK ve şimdi başka isim almış bu örgütü her zaman terör örgütü listemize koyduk" dedi.

Edelman, Kuzey Irak’ta PKK/Kongra-Gel örgütüne yönelik bir operasyonunun yakın gelecekte olası görünmediğini söyledi.  Edelman, "Washington yönetimi, Kuzey Irak’ta bulunan PKK unsurlarına karşı ‘yakın gelecekte’ bir harekat planlamıyor" dedi.


"Irak’ta barışı sağlamaya çalışıyoruz"

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, Irak’ta iç barışı sağlamaya ve demokrasiyi oturtmaya çalıştıklarını söyledi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Edelman, Irak’ın Necef kentinde ve diğer yerlerde huzuru sağlamak için çalıştıklarını belirterek, "Irak’ta iç barışı ve demokrasiyi oturtmaya çalışıyoruz. Askerlerimizin şu anda bunları yapmaktan başka şansları yok’’ diye konuştu.

"Ortadoğu’da demokrasi konuşuluyor"

ABD’nin Ortadoğu politikalarının bazı çevrelerce eleştirildiğine değinen Edelman, Ortadoğu’da bugün insan hakları ve demokrasinin konuşulmaya başladığını söyledi.


KENTHABER - CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 17:29:58
Güncelleme :25 Ağustos 2004 Çarşamba 17:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?