17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Yalçınkaya finale yükseldi

Boksta 48 kiloda Türkiye’yi temsil eden Atagün Yalçınkaya yarı final mücadelesinde Rus rakibi Sergey Kazakov’u yenerek finale yükseldi.

İlk raundu 6-4 önde kapayan Yalçınkaya, ikinci raundda 10-9 geriye düştü. Ancak Yalçınkaya üçüncü raundda 16-14 öne geçmeyi başardı.

Atagün Yalçınkaya son raundda üç kez Avrupa şampiyonu olan ve 2003 Dünya Şampiyonu Kazakov’a 26-20 üstünlük sağlayarak gümüş madalyayı garantiledi ve finale yükseldi.

Atagün Yalçınkaya 29 ağustos pazar günü saat 13.30’da Kübalı rakibi Yan Bhartelemy Varela ile finalde altın madalya mücadelesi verecek.

"Türk milletine ilk defa altın madalya hediye edeceğim"

Maçtan sonra açıklama yapan Atagün Yalçınkaya, ’’boksta Türk milletine ilk defa altın madalya hediye edeceğim’’ dedi.

Şu ana kadar büyük maçlar yaptığını belirten Yalçınkaya, ’’benden yaşça büyük herkesi yendim ve finale çıkma başarısını gösterdim. Final maçında da elimden gelen her şeyi yaparak inşallah şampiyon olacağım’’ diye konuştu.

Muhammed Ali’den sonra şampiyonluğa aday en genç sporcu"

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ise Atagün Yalçınkaya’nın Muhammed Ali’den sonra en genç, olimpiyat şampiyonluğuna aday sporcu olduğunu söyledi.

Atalay, boksta daha önce Eyüp Can ve Turgut Aykaç ile iki bronz, Malik Beyleroğlu ile de bir gümüş madalya kazanıldığını hatırlatarak, şöyle konuştu:

’’Şu anda Atagün, gümüş madalyayı garantiledi. İnşallah altını da kazanacak. Muhamed Ali, olimpiyatlarda en genç şampiyon olan boksördü. 17 yaşını iki ay geçmişti. Atagün ise 17 yaşını sekiz ay geçti. Eğer şampiyon olursa Muhammed Ali’den sonra en genç olimpiyat şampiyonu olacak. Hiçbir müsabaka oynamadan kazanılmıyor. Ama biz bu olimpiyatlarda ne devlerin yıkıldığını gördük. Atagün’ün bunu başaracağına inanıyoruz. Yürekli gençlerin neler başarabileceğini ispatladı. Hocalarını, herkesi tebrik ediyorum.’’
CNN TÜRK
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2004 Cuma 20:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?