23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Yalçıntaş’ tan yabancı sermaye uyarısı

Yalçıntaş:"Yabancı sermaye medyada kendi çıkarlarına göre hareket edecek"

Ankara - AKP İstanbul Milletvekili Nevzat Yalçıntaş, "ABD’den Davit efendi, Almanya’dan Hans efendi, Fransa’dan Jacques gelse; bunlar burada gazete ve televizyonların yüzde 100 sahibi olsa, Türkiye kamuoyunu Türk menfaatleri doğrultusunda objektif olarak bilgilendirecekler mi? Elbette kendi çıkarları ölçüsünde hareket edecekler" dedi.

Yalçıntaş, TBMM Genel Kurulu’nda dün kabul edilen TMSF’nin elindeki mal ve iştiraklerin satışını kolaylaştıran ve yabancıların Türkiye’de televizyon sahibi olmalarına olanak sağlayan teklifle ilgili sorulara karşılık, Türkiye’de Star ya da benzeri yayın kuruluşlarını satın alacak Türk sermayesi bulunduğunu söyledi. Yalçıntaş, yayın organlarını yabancılara bırakmanın karşısında olduğunu vurguladı.

Yalçıntaş, "çekinceleriniz nelerdir?" sorusuna karşılık, bazı malların ve hizmetlerin kritik olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Birçok ülke, yayın organlarını kendi sermayeleri dışına çıkarmazlar. En kritik zamanda bizi müşkül duruma sokacak olan yabancı ülkelere bu yayın imkanını yüzde 100 vermemiz, bu kritik hizmetin yabancıların kontrolüne geçmesidir. ABD’den Davit efendi, Almanya’dan Hans efendi, Fransa’dan Jacques gelse...Bunlar burada gazete ve televizyonların yüzde 100 sahibi olsa, Türkiye kamuoyunu Türk menfaatleri doğrultusunda objektif olarak bilgilendirecekler mi? Elbette kendi çıkarları ölçüsünde hareket edecekler."


AA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2005 Çarşamba 15:50:16
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 00:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?