22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

'Yanal, Fatih Tekke kadar olamadı'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, milli görevden asla kaçınılamayacağını belirterek, "Milli formayı taşımak ve milli formaya hizmet etmek; şereflerin en büyüğüdür. Ben Ersun Hoca’nın talebesi Fatih Tekke kadar milli konularda hassas olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

15. Akdeniz Oyunları’na katılacak sporcu kafilesiyle İspanya’ya giden Bakan Şahin, Atatürk Havalimanı VIP Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Milli Takımlar Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın, Olimpik Milli Futbol Takımı kafilesine katılmamasını değerlendiren Bakan Şahin, "Ersun Yanal hoca, Olimpik Milli Futbol Takımı’nın başında İspanya’ya gitmekle Futbol Federasyonu tarafından görevlendirilmiştir. Dün sabah kafilemiz giderken, hazır olmadığı öğrenilince kendisiyle temasa geçilmiş ve katılmayacağını ifade etmiş. Mazeretini bilemiyorum. Bugün Futbol Federasyonu kendisini davet etmiş, konuşulacak. Ben özerk federasyonların içişlerine karışmam, herhangi bir talimat da vermem. Karar Futbol Federasyonu’nun ve Ersun Yanal’ındır; ama şu düşüncemi sizlerle paylaşmak istiyorum: Milli formayı taşımak ve milli formaya hizmet etmek; şereflerin en büyüğüdür. Milli görevden asla kaçınılmaz; ama meşru bir mazeret varsa, doğrusu bunu da bilmek isteriz. Basına yansıdığı kadarıyla ’dinlenmek benim de hakkımdır’ demiş. Bana göre sporcular ve spor adamları, spor yaparken dinlenir. Ben Ersun hocanın talebesi Fatih Tekke kadar milli konularda hassas olması gerektiğini düşünüyorum. Öyle olmasına inanmak istiyorum. Fatih Tekke biliyorsunuz, ameliyat olması gerektiği halde, ’milli görevdir, o maçı oynayıp sonra ameliyat olmak istiyorum’ demek suretiyle, bana göre son derece güzel bir davranış sergilemiştir. Bu davranışı herkesin göstermesini beklerim" dedi.

Bazı sporcuların antrenörlerinin İspanya’ya götürülmediği şeklindeki bir soru üzerine de Bakan Şahin, "Biz 25 federasyonun sorumluluk alanına giren dallarda Akdeniz Oyunları’na gidiyoruz. Genel sorumluluğu kendi branşlarıyla ilgili federasyon başkanlarımıza verdik. Söylediğiniz noktada bir hata nedeniyle başarısız sonuçlar alınırsa, federasyon başkanı arkadaşımız sorumludur. Biz kendilerini bu konuda özgür bıraktık. En kaliteli, en başarılı sporcularla katılınması talimatını verdik. Kendilerinin bu doğrultuda hazırlıklar yaptığına inanıyoruz. Sonucu gördükten sonra değerlendirmeyi ayrıca yaparız" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da, böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade ederek, "Öyle bir şey yok. Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin her sporcuya verdiği kontenjan bellidir. Federasyon bunları belirliyor. Sporcunun hocasını götürüp götürmeme diye bir problemimiz yok" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 15:38:52
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 15:43:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?