22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Yanal yüzünden Hollanda forması giyiyorum

Hollanda Futbol Ligi takımlarından Heeveren'de forma giyen gurbetçi futbolcu Uğur Yıldırım futbol çocukluğundan beri Galatasaray'ı tuttuğunu belirtirken, Ersun Yanal ile problem yaşadığı için Hollanda Milli Takımı'nı tercih ettiğini söyledi.

Hollanda Ligi'nde top koşturan 23 yaşındaki genç futbolcu Uğur Yıldırım, İHA muhabirine açıklamalarda bulundu. 4-5 yaşlarından beri futbolla ilgilendiğini belirten Uğur Yıldırım, "Küçüklüğümden beri futbolla ilgiliyim. Yürümeyi öğrendiğimden beri futbol oynuyorum diyebilirim. Annem küçükken bana bir top hediye etti. O gün bugündür futbolun içindeyim" dedi. Küçük yaşlarda Haşan Şükür'ü kendisine örnek aldığını ve hep onun gibi bir futbolcu olmak istediğini itiraf eden genç futbolcu, "Tabii benim çocukluğumda Hakan Şükür vardı. Herkes gibi ben de ona hayrandım" diyen Uğur, daha sonraları Hagi gibi olmak istediğini belirterek, "Tabi bu isimler hep Galatasaraylı. Ben de çocukluğumdan beri Galatasaraylıyım. Hala da Galatasaray'ı tutuyorum" diye konuştu. Şu anda ise Avrupa'da oynayan Türk futbolcuları içerisinde Emre Belözoğlu'nu beğendiğini ifade eden gurbetçi futbolcu, "Emre'nin İngiltere'de oynaması benim için gurur verici bir olay" şeklinde konuştu.

Türkiye'den herhangi bir takımdan teklif almadığını da vurgulayan Uğur Yıldırım, milli takım seçimi ile ilgili söylentilere de açıklık getirdi. Bu konunun her zaman gündeminde olduğunu ve her zaman da konuşmak istediğini dile getiren gurbetçi yıldız, "Yaşadığım bazı olaylardan dolayı Hollanda Milli Takımı'nı tercih ettim. Benim tercihimi yaptığım dönemde Milli Takım Teknik Direktörü olan Ersun Yanal ile sorunlarım vardı. Olmadı ve bu olay geçmişte kaldı. Ama şunu biliyorum ki o dönemde Fatih Terim, milli takımın başında olsaydı durum çok daha farklı olurdu. Terim isteseydi seve seve gelirdim. O kendisini kanıtlamış bir hoca ve bana daha farklı davranırdı. Ersun Yanal gibi değil" diye konuştu.

Gelecekte büyük bir takımda oynamak istediğini ve bunun da milli takım gibi önemli bir takım olmasını istediğini belirten Yıldırım, "Şu anda oynadığım takımda çok mutluyum zaten sözleşmemi de uzattım. Ama benim de her oyuncu gibi isteklerim ve hayallerim var. Türkiye mi olur yoksa başka bir ülke mi bilmem ama ilerde büyük bir takımda oynamak isterim" şeklinde sözlerini dile getirdi.

Uğur Yıldırım, Fenarbahçe'nin PSV ile oynadığı Şampiyonlar Ligi maçı ile ilgili olarak da, "Fenerbahçe bence maçın ilk yaısında çok iyi oynadı. Ama golü yiyince planları bozuldu. Tabi, PSV de çok iyi bir takım. Onlara karşı mücadele etmek kolay değil. Ancak ben bir Türk olarak Fenerbahçe'nin yenmesini isterdim" diyen Uğur Yıldırım son olarak Türkiye'ye ve Türk halkına şu mesajı verdi:

"Hollanda Milli Takımı'nı seçtim diye beni vatan haini ilan edenler oldu. Ben vatan haini değilim. Türkiye, benim ülkem ve Türk insanlarını seviyorum. Benim geleceğim Türkiye'de, futbol yaşamımdan sonra Türkiye'ye yerleşmek istiyorum. Beni vatan haini ilan edenler beni tanısalardı böyle konuşmazlardı".

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 12:57:37
Güncelleme :9 Aralık 2005 Cuma 13:43:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?