22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Yanan araç acaba sizinki mi?

Tarih 9 Aralık 2007. Kimliği meçhul saldırganlar, Kağıthane’de bir saat içinde 12 araç yaktı. Saldırılar kısa sürede Beşiktaş, Şişli, Bağcılar, Ümraniye, Gaziosmanpaşa, Üsküdar semtlerine sıçradı. 15 günde yakılan araç sayısı 42’ye ulaştı. Saldırganlar son olarak dün gece Şişli’de bir otomobili molotofkokteyli atarak yaktı, Gaziosmanpaşa’da bir minibüsü kundakladı.

VATANDAŞ DEVRİYESİ

Yaşanan olaylar üzerine uykuları kaçan vatandaşın sabrı taştı. 12 otomobilin yakıldığı ve 12 Aralık’ta da 50 aracın lastiklerinin şişlendiği Kağıthane halkı ‘Neron nöbeti’ tutmaya başladı. Konu hakkında açıklama yapan Ortabayır Mahallesi Muhtarı Mustafa Soylu “Polis, devriye sayısını artırdı. Ama çözüm olmadı. Saldırganlar MOBESE’lerin olmadığı yerlerde araçları yakıyor. Biz de ara sokaklara kamera yerleştirmek istiyoruz. Gece devriye gezecek özel bir güvenlik ekibi kuracağız” dedi. Her gün gazetelerden okudukları Neron’u dün gece kendi semtlerinde gören Gaziosmanpaşa Karadeniz Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar ise korku içinde. Mahalle halkı “Gece olunca sürekli pencereden bakarak, şüpheli birileri var mı diye kontrol ediyoruz” dedi.

MHP’YE AİT OTOBÜS YAKILDI

Öte yandan dün gece Fatih’te park halindeki MHP’ye ait otobüs, kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı.Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri aracı kısa sürede söndürdü. MHP Fatih İlçe Başkanı Murat Omurtag, aynı otobüsün seçimlerden önce de yakıldığını söyledi.




Özel Tim peşlerinde

KİMLİĞİ belirlenemeyen saldırganlar her defasında kaçtı. Bunun üzerine İstanbul Emniyeti özel bir timi görevlendirdi. Neron timi, görgü tanıklarının ifadelerine göre saldırganların robot resimlerini de çizdi. Şahıslar, sadece Ümraniye’de MOBESE’lere yakalandı. Neron timi şimdi kamera görüntüleri ve robot resimler ile şehir eşkıyalarına ulaşmaya çalışıyor. Polis, terör örgütü ihtimali üzerinde duruyor.

akşam
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 08:29:13
Güncelleme :25 Aralık 2007 Salı 17:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?