20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Yanan Türk şilebinde son durum

Adriyatik Denizi'nin Hırvatistan açıklarında, 200 kamyon ile 9 ton "tehlikeli madde" taşıyan bir Türk şilebinin yanmakta olduğu, toplam 31 kişiden oluşan mürettebat üyeleri ve yolcuları kurtarılan şilebin batma tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Adriyatik Denizi'nin Hırvatistan açıklarında yanan Türk bayraklı UND Adriyatik isimli Ro-Ro gemisindeki 22 personel ve 9 yolcunun emniyetle denizden alındığı, yangın ve yangın söndürme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Denizcilik Müsteşarlığı Deniz Ulaştırması Genel Müdürlüğü Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi'nden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 06.17'de alınan tehlike sinyali neticesinde Pendik-Trieste seferini yapan Türk Bayraklı UND Adriyatik isimli Ro-Ro gemisinde Adriyatik Denizinin Hırvatistan açıklarında yangın çıktığının öğrenildiği belirtildi.

Hırvatistan Arama Kurtarma Merkezi ile irtibat kurularak arama kurtarma operasyonunun başlatıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Olay yerine yakın seyreden Yunan bayraklı Ikarus Palace isimli gemi, kaza mevkine ulaşarak saat 08.00 itibariyle kazazede gemiyi tahliye eden 22 personel ve 9 yolcuyu emniyetle denizden alarak, İtalya'nın Venedik limanında kazazedeleri yetkililere teslim etmiştir. Gemideki yangının söndürülmesi için Hırvatistan denizcilik otoriteleri
tarafından görevlendirilen Brodospas Sun isimli römorkör tarafından yangına müdahale edilmiş olup, gemideki yangın ve yangın söndürme çalışmaları devametmektedir.''

AA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 15:06:43
Güncelleme :7 Şubat 2008 Perşembe 00:56:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
denizhan pamuk IP: 85.101.248.xxx Tarih : 6.02.2008 23:02:30

ALLAHHHH türkü korusunnn biz nerelere gittikde geldin bundanda kurlturuluruz nisallah