18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Yanıcı ve patlayıcı madde izi yok

TSK, Suriye'nin düşürdüğü uçağın enkazıyla ilgili bilgileri paylaştı. Buna göre uçakta patlama veya yangın izi yok.

Genelkurmay Başkanlığı, Suriye tarafından 22 Haziran'da düşürülen keşif uçağının enkazıyla ilgili açıklama yaptı. Enkazda yangın başlatıcı ve hızlandırıcı, organik ve inorganik patlayıcı madde artığı veya herhangi bir mühimmata ait bulguya rastlanmadığını açıkladı.

Genelkurmay'ın açıklaması şöyle:

"22 Haziran 2012 tarihinde, Doğu Akdeniz'de, uluslararası hava sahasında, görev uçuşu yaparken, radar ve telsiz teması kesilen ve müteakiben Suriye resmi makamlarınca kendileri tarafından düşürüldüğü iddia edilen Hv.K.K.lığımıza ait RF-4 uçağımız ile ilgili bilgiler bugüne kadar doğru ve tam bir şeffaflık içinde kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bundan sonra da aynı şekilde paylaşılmaya devam edilecektir. Konuyla ilgili son gelişmeler aşağıda sunulmuştur.

Arama ve kurtarma faaliyeti sırasında su yüzeyinden toplanan malzemeler, Jandarma Kriminal Daire Başkanlığınca incelenmiş ve tanzim edilen rapora göre; malzemeler üzerinde petrol türevi herhangi bir yangın başlatıcı ve hızlandırıcı madde profiline, organik ve inorganik patlayıcı madde artığına ve herhangi bir mühimmata ait olduğu değerlendirilen bir bulguya rastlanmamıştır.

TEKNİK İNCELEME SÜRÜYOR

Ayrıca, Hv.K.K.lığı tarafından, elde mevcut parçalar ile halen deniz dibinde bulunan parçaların kamera görüntüleri üzerindeki teknik inceleme devam etmektedir. Diğer taraftan, uçağımızın enkazının aranması ve kurtarılması faaliyetlerine Dz.K.K.lığı ve Sahil Güvenlik K.lığına ait 4 adet askeri gemi ile devam edilmektedir. Bu kapsamda, belirlenen ilave alanlarda, TCG ÇEŞME hidrografi gemisi tarafından dip taraması faaliyeti icra edilmektedir"

DENİZ DİBİNDE HALEN ÇIKARILAMAYAN PARÇALAR VAR

Açıklamanın son bölümünde Nautilus araştırma gemisinin kamera sisteminde arıza olunca bölgeden ayrıldığı, deniz dibinde tespit edilen ve halen çıkarılamayan parçaların denizden çıkarılması için yeni imkanların araştırıldığı ifade edildi.
 

..
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2012 Çarşamba 17:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yaşar Yılmaz IP: 88.250.62.xxx Tarih : 12.07.2012 08:45:33

Suriye diyor ki;Türk Uçağını karasularımızda düşürdük,Türk Devleti yetkilileri(Nedense Genelkurmay konuşmuyor) ise uluslarası karasularda düşürüldüğünü söylüyordu. Türkiye,  Suriye'de iç çatışmaların başlangıcından Esad'a tehditler savuruyor, Suriye'deki çatışmalara kayıtsız kalamayız, gerekirse müdahale ederiz, Esad iktidarı bırakmalı, sabrımız taştı, kimse bizim sabrımızı sınayamaz vs vs. Hepsinin kuru tehditten öteye geçmediğini tüm dünya gördü, Esat sabrımızı uçağımızı düşürerek sınadı, biz ne yaptık, tehditlere devam ediyoruz, haa bu arada Genelkurmay Başkanı konuştu; biz de büyük devletler ne yaparsa o şekilde Suriye'ye karşılık vereceğiz, enteresan. Suriye karşısında söz salvoları yapan bizim yetkililer, eylem anlamında birşey yapamamanın çaresizliği içinde olmalı ki, kalktı şimdi uçağın askeri bir müdahaleyle düşürülmediğini söylüyor, dünya kamuoyu karşısında prestij kaybına uğrayan bizim yetkililer çareyi uçağın kendiliğinden düştüğünü söylemeye getirdiler. Saygınlığı geri kazanmaya çalışıyor. Biz Suriye'ye mi yoksa Türk yetkililere mi inanalım? Kamuoyunun kime inandığını duyar gibiyim.