18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Yanukoviç için ümitler tükeniyor

Ukrayna’da Yüksek Mahkeme, cumhurbaşkanlığı seçiminin adaylarından, başbakan Viktor Yanukoviç’in seçim sonuçlarına yaptığı dört itirazdan üçünü reddetti.

Eğer mahkeme yarın yapacağı toplantıda görüşeceği dördüncü itirazı da redderse, muhalefetin adayı Viktor Yuşçenko’nun seçimin resmi galibi olarak ilan edilmesinin önünde bir engel kalmayacak.

Pazar günü tekrarlanan cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin adayı Viktor Yuşçenko, rakibi Yanukoviç’ten 2 milyon daha fazla oy almıştı. Seçimde usulsüzlük yapıldığını iddia eden Yanukoviç de Yüksek Mahkeme’ye başvurmuştu.

Seçimlerin ardından yaşanan siyasi krize hükümet krizi boyutu da eklenmiş durumda. Başbakan Yanukoviç, muhalefetin ısrarlı çağrılarına karşın, başbakanlık görevinden istifa etmeyeceğini söylüyor.

Bu arada, cumhurbaşkanlığı seçimin gayrı resmi galibi Yuşçenko da, olası başbakan adaylarının isimlerini açıkladı.

Ukrayna’da yayın yapan beşinci kanala bir açıklama yapan Yuşçenko’nun adayları arasında yakın çalışma arkadaşı Yulia Tymoshenko, eski başbakan Anatoly Kinakh, Sosyalist Parti’nin lideri Oleksander Moroz ve işadamı Petro Proshenko bulunuyor.


 

 

BBC Türkçe
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 10:25:23
Güncelleme :31 Aralık 2004 Cuma 10:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?