18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Yaralıyı böyle öldürdüler

Irak’ta, dün 11 kişinin öldüğü helikopter düşürülmesiyle ilgili görüntülerin yer aldığı bir video kaset yayınlandı.
Bir internet sitesinde Irak İslam Ordusu’nun saldırıyı üstlendiği açıklamasıyla birlikte yayınlanan kasette, helikopterdekilerden birinin kurtulduğu, ancak daha sonra militanlarca vurulduğu görülüyor.
Yanan enkaza doğru kameramanın koşmasıyla başlayan kasette, daha sonra başında kan olan bir kişi görülüyor. Militanların bu kişiye İngilizce ’’ayağa kalk’’ dediği, yaralı şahsın ’’ayağının kırık olduğu’’ sözlerinin duyulduğu kasetteki görüntülerde, militanlar daha sonra ateş açarak bu kişiyi öldürüyor.

Bağdat’ın kuzeyinde, dün füze saldırısı sonucu düşen MI-8 tipi ticari helikopterde 11 kişi ölmüştü. Bu kişilerin ABD Büyükelçiliği’nde görevli diplomatları korumakla görevli 6 Amerikalı, 3 Bulgar mürettebat ve 2 Fijili güvenlikçi olduğu belirtildi.
Rus yapımı MI-8 helikopter, Irak’ta Amerika Birleşik Devletleri öncülüğündeki kaolisyon güçlerine hizmet veren bir şirket için kullanılıyordu.

IRAK’TA İKİ AMERİKAN ASKERİ ÖLDÜ

Bu arada, Irak’ta yol kenarındaki bir bombanın patlaması sonucu iki amerikan deniz piyadesi öldü.
Amerikan ordusundan bugün yapılan açıklamada, patlamanın Ramadi’de dün düzenlenen bir operasyon sırasında meydana geldiği belirtildi.
AP’nin rakamlarına göre Irak’taki savaşın başladığı 21 Nisan 2003 tarihinden bu yana ölen Amerikalı asker sayısı 1563’e ulaştı.

Şİİ CAMİSİNİN YAKININDA BOMBA YÜKLÜ ARAÇ PATLADI: 8 ÖLÜ

Irak’ta bir Şii camisinin yakınında bomba yüklü bir aracın patlaması sonucu, ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.
Irak polisi, başkent Bağdat’ta Essubeyh camisi yakınında meydana gelen patlamada çok sayıda kişinin yaralandığını bildirdi.
Patlama sırasında, camide öğle namazı için toplanan kişilerin bulunduğu belirtildi.
ABD ordusu, konuyla ilgili açıklama yapmadı.

SENATODAN IRAK VE AFGANİSTAN SAVAŞLARI İÇİN EK BÜTÇEYE ONAY

Öte yandan, ABD Senatosu, Başkan George Bush’un, Irak ve Afganistan’daki askeri operasyonlar için istediği ek tedbir bütçesini kabul etti.
Bush yönetiminin Afganistan ve Irak’taki savaşların giderini karşalamak için acil ihtiyaç olarak belirttiği 81 milyar dolarlık fon, Senato’dan 0’a karşı 99 oyla geçti.
Senato’da kabul edilen 81 milyar dolarla birlikte, Bush yönetiminin savaş ve yeniden inşa faaliyetlerinin toplam maliyeti 300 milyar dolara çıkmış durumda.
AA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 13:51:13
Güncelleme :22 Nisan 2005 Cuma 13:53:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut duman IP: 85.100.169.xxx Tarih : 23.04.2005 08:44:11
bu ve daha kötü yollarla öldürülen binlerce ıraklı için (üstelik asker olmayan) bir baslık atmıyorsunuzda bir ingiliz askeri için mi başlık atıpta onları mazlum durumda göstermeye çalışıyorsunuz.