27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Yargılanmaktan korkmuyorum!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Sincan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararla ilgili olarak sessizliğini bozdu.

İŞTE O AÇIKLAMA:

Ben o zaman Refah Partisi'nin dış ilişkilerden sorumlu başkan yardımcısıydım. Benim para işleriyle ilgim olmadı.

Ben protokolde bile son sırada yer alırdım. Ben dokunulmazlığımın kaldırılmasını istedim. Cumhurbaşkanlığı makamı en yüce makamdır.

Benim tek kaygım bu makamın zedelenmemesidir. Hukuki prosüdür neticelenir ve yargılanmam yönünde bir netice ortaya çıkarsa benim yargılanmaktan yana bir kaygım yoktur. 

YARSAV'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan, Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında verilen “Kayıp Trilyon Davası’nda yargılanmalı” kararından dolayı yargı ve mahkemelere saldırıldığını bildirdi.

Eminağaoğlu yazılı açıklamasında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının kovuşturmaya yer olmadığına yönelik kararlarına karşı yapılan itirazları Ceza Muhakemesi Yasası’nın 173’üncü maddesi uyarınca, en yakın ağır ceza mahkemesi başkanının incelemekle yetkili olduğunu bildirdi. Sincan 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı’nın da bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanı’nın tarafı olduğu bir hazırlık soruşturması ile ilgili yapılan itiraz üzerine karar verdiğini anlatan Eminağaoğlu, şöyle dedi:

“Sincan 1 nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, bu kararı nedeniyle, kimi hukukçularında içinde yer aldığı çeşitli yorumlardan hareketle, bazı basın yayın organlarındaki yayınlarla kamuoyu önünde hedef haline getirilmektedir.

Konuyu hukuksal boyutunun dışına taşımak isteyen bazı çevrelerce, anılan mahkeme başkanının yasal çerçevede inceleyerek verdiği bir kısım kararlar da tartışmalı gösterilmek suretiyle, bilgi kirliliğini de aşan amaçlı yayınlar sürdürülmekte, bu bağlamda gerçek dışı iddialarla YARSAV dahi olayın içine çekilmeye çalışmaktadır.

Konu devam eden bir hazırlık soruşturması ile ilgili olup, hukuksal süreç işlemektedir. Bu nedenle hukuksal bir süreci hukuk dışı gibi gösterme gayret ve çabaları, yargı organlarına ve mensuplarına saldırı niteliğindedir.”
Eminağaoğlu, hiç kimsenin yargı organı yerine geçerek karar veremeyeceğini anımsatarak, “Herkes, kuralları çerçevesinde işleyecek hukuksal sürece saygı göstermelidir. Kullanılması sorumluluk isteyen basın özgürlüğü, bilgi kirliliğinin, taraflı yayınların ve saldırıların odağı haline getirilemez” dedi.

anka
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 16:50:37
Güncelleme :20 Mayıs 2009 Çarşamba 17:10:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Turan Beyaztaş IP: 88.252.82.xxx Tarih : 21.05.2009 17:28:01

Suçlu ise dokunulmazlık savsatalığına son verilmeli ve kesinlikle yargılanmalıdır. Yeter artık koltuğa oturan canının istediğini yapıp dokunulmazlık savsatalığın ardına saklanmasın. Kim olursa olsun ek küçük olaydan dolayı yarğılanmalıdır. Yeter artık.