19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Yargıtay'da çete depremi

Yargıtay’daki deprem Başkan Özkaya’nın rapor alıp görevden uzaklaşmasıyla başladı. Ardından Yargıtay Yüksek Disiplin Kurulu üye Ergül Güryel’i "görevden çekilmeye" davet etti. Ve son olarak Çakıcı ve Peker dosyalarında adı geçen Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yalçınkaya Yargıtay’daki görevinden ayrıldı.


Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya, Alaattin Çakıcı’yla ilişkisinin açığa çıkması üzerine, rapor alarak Adli Yıl’ın açılışına katılmadı. Yargıtay Yüksek Disiplin Kurulu ise ”Neşter-2 Operasyonu” kapsamında Yargıtay Üyesi Ergül Güryel’i ”görevden çekilmeye davet etti." Üye Hüseyin Demirörs’ün de ”uyarılmasına” karar verdi. Bu depremin son halkasını da Genel Sekreter Yardımcısı Tetkik Hakimi Ercan Yalçınkaya tamamladı. İsmi Çakıcı ve Peker dosyalarında geçen Genel Sekreter Yardımcısı Tetkik Hakimi Ercan Yalçınkaya, Yargıtay’daki görevinden ayrıldı.

KAZAN’A CUMHURİYET SAVCISI OLARAK ATANDI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Yalçınkaya’yı Ankara’nın Kazan ilçesine Cumhuriyet Savcısı olarak atadı.

Yalçınkaya, bugün, HSYK Başkanlığı’na iletilmek üzere Yargıtay Birinci Başkanlığı’na Yargıtay’daki tetkik hakimliği görevinden ayrılma istemini içeren dilekçe verdi.

Yalçınkaya dilekçesinde, 2001 yılından bu yana Yargıtay Tetkik Hakimi sıfatıyla Yargıtay Genel Sekreter Yardımcılığı görevini sürdürdüğünü anımsattı.

Dilekçesinde, “12 Ekim 2004 günlü bir kısım yayın organlarında yer alan ve adının geçtiği dayanıksız, insafsız ve amaçlı haberler nedeniyle son derece üzgün” olduğunu belirten Yalçınkaya, ”Yapılacak araştırma sonucunda gerçekler ortaya çıkacaktır. Ancak, bu süreçte hizmet vermekten onur duyduğum Yüce Yargıtay’ın isminin daha fazla örselenmemesi için kurum dışına atanmamı talep durumundayım” dedi.

Yalçınkaya dilekçesinde, eşinin Yargıtay’da görev yapması ve çocuklarının eğitim durumu göz önünde bulundurularak öncelikle Ankara Cumhuriyet Savcılığı, olmaması halinde Ankara’nın Gölbaşı veya Sincan ilçelerine cumhuriyet savcısı olarak atanma talebinde bulundu.

Dilekçeyi inceleyen Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu, Ercan Yalçınkaya’nın Yargıtay’daki görevinden ayrılması için muvafakat verdi.

Ercan Yalçınkaya’nın atanma istemini görüşen HSYK da Yalçınkaya’nın eşinin Ankara’da çalışması ve çocuklarının eğitim durumunu dikkate alarak, Yalçınkaya’yı Kazan’a cumhuriyet savcısı atadı.

ANKARA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2004 Çarşamba 15:52:16
Güncelleme :13 Ekim 2004 Çarşamba 16:32:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?