22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Yarı yıl tatili yarın başlıyor

İlk ve orta dereceli okullarda yarı yıl tatilinin, 5 gün öne çekilerek yarın başlaması kararlaştırıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Kurban Bayramı tatili ve bazı bölgelerdeki kış şartları gözönüne alınarak ilk ve orta dereceli okulların yarı yıl tatilinin 14 Ocak 2005 Cuma günü (yarın) başlamasına karar verildi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in imzasıyla valiliklere gönderilen genelgede, ilk ve orta dereceli okulların 19 Ocak 2005 Çarşamba günü başlayacak yarı yıl tatiline 14 Ocak 2005 Cuma günü girmelerinin kararlaştırıldığı belirtildi. Karar valiliklere tel emriyle iletildi. Öğrenciler yarın karnelerini alacaklar. İlk ve orta dereceli okullar ikinci yarı yıla 7 Şubat 2004 tarihinde başlayacak. Birinci yarı yıl kapsamında olan 2.5 gün ikinci yarı yılın sonuna eklenecek.

9 BİN 200 OKUL DEZENFEKTE EDİLECEK

Sağlık Bakanı Recep Akdağ başlattıkları "Okul Sağlığı Projesi" kapsamında 9 bin 200 ilköğretim okulunun su depolarının dezenfekte edileceğini bildirdi.

Akdağ yaptığı yazılı açıklamada, birey, toplum ve çevre sağlığının korunmasında alınacak önlemlerin en önemlisinin tüketime verilen içme ve kullanma sularının sağlıklı olması olduğunu vurgulayarak, suyun temiz olarak tüketiminin sağlanması amacıyla dezenfekte edilmesinin şart olduğunu ifade etti.

Bakan Akdağ proje hakkında bilgi verirken, "Türkiye’de yaygın olarak kullanılan dezenfeksiyon yöntemi klorlamadır. Klor ucuz ve kalıcı etkiye sahip bir dezenfeksiyon maddesidir. Proje kapsamında Türkiye genelinde 9 bin 200 ilköğretim okulumuzun su depolarının dezenfeksiyon işlemleri yapılacaktır" dedi.

İşlemlerin birinci yarıyıl tatilinde ve okulların kapanma döneminde olmak üzere yılda 2 kez yapılacağını vurgulayan Akdağ, "Çocuk nüfusa sağlıklı ve temiz su temin etmek amacıyla başlatılan projeler, Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürülüğü uzman ekiplerince titizlikle yürütülüyor" dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2005 Perşembe 12:48:15
Güncelleme :13 Ocak 2005 Perşembe 13:16:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?