26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Yarış atı böyle can verdi!

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali etkinlikleri kapsamında Geleneksel At Yarışları'nda düşen at, feci şekilde can verdi.

Kabayazı mevkiinde gerçekleşen at yarışlarında A grubu Arap atı yarışlarında birincilik için koşan Kastamonu'dan Orhan Türkoğlu'nun atı, birinci turu tamamlamak üzereyken ayağının burkulması sonucu jokeyiyle birlikte yere düştü. Boynunun üzerine düşen Eyloşum adlı at, boynunun kırılması sonucu feci şekilde can verdi.

Adana'dan gelen apranti Halil Parıldar da kaza sonucu yaralandı. Atın altında kalan Parıldar, çevredekilerin yardımıyla çıkartıldı. Apranti Halil Parıldar olay yerine gelen ambulansla Taşköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sahibi Orhan Türkoğlu'nun atının başına gelerek gözyaşlarına hakim olamadığı kazada Belediye Başkanı Arslan da duygulanarak Türkoğlu'na geçmiş olsun temennisinde bulundu. Orhan Türkoğlu'nun atı Eyloşum'un gönüllerin birincisi olduğunu söyleyen Arslan, "Çok güzel bir yarış izlerken talihsiz bir olay başımıza geldi. Jokey kardeşimizin durumunun iyi olması bizi mutlu ediyor" dedi. Arslan ayrıca her yıl seçilen Yarış Ağası seçimini de talihsiz kaza sonrası iptal etti.

Yarış hayatındaki en başarılı atını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Orhan Türkoğlu da bu at sporuna gönül vermiş biri olarak acılarını içlerine atıp yine de bu spora gönül vermeye devam edeceğini kaydetti.

Eyloşum isimli atın hayatını kaybettiği yarışmada Can Mücahit isimli yarış atı birinci, Keskinay isimli yarış atı ikinci, Erbelk isimli yarış atı üçüncü oldu. Yarışlarda 2 yarış atı da sakatlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ağustos 2010 Pazar 22:06:50
Güncelleme :8 Ağustos 2010 Pazar 22:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?