18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

YAŞ kararlarına yargı yolu

TBMM Genel Kurulu'nda Anayasa Değişikliği YAŞ (Yüksek Askeri Şura) kararlarına yargı yolunu açan madde 336 oyla kabul edildi.

Anayasa değişikliği teklifinin 12. maddesine 336 kabul, 70 ret oyu verildi.

TBMM Genel Kurulundaki gizli oylamaya 408 milletvekili katıldı.

Oylamada 336 kabul, 70 ret, 1 çekimser, 1 boş kullanıldı.

Teklifin 12. maddesiyle, Anayasanın "Yargı Yolu" başlıklı 125. maddesinde değişiklik yapılarak, Yüksek Askeri Şuranın terfi işlemleri ile kadrosuzluk nedeniyle emekliye ayırma hariç, her türlü ilişik kesme kararlarına karşı yargı yolu açılıyor.

Yargı yetkisi, idari eylem ve işlemlerin hukuka uygunluğunun denetimi ile sınırlı olacak, hiçbir surette yerindelik denetimi şeklinde kullanılamayacak.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2010 Cumartesi 19:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
alim IP: 188.58.247.xxx Tarih : 24.04.2010 21:16:39

Ülkemizin üzerindeki karabulutlar ne zaman dağılacak.Yoksa oyunlar mı oynanıyorda haberimiz yoktur.Dilimiz tutulmuş basiretimiz bağlanmış sanki. Mecliste T.C. Anayasası değişiyor, kavgalar veriliyor , bir grup bu değişikliğe karşı çıkıyor ve yapılmamalı derken İktidar Vekilleri hem uyuyor ve görüşmelere katılmayıp sadece ve sadece oy verir iken, yoklama yapılırken masalar dolduruluyor. Acaba neye oy verdiklerini biliyorlar mı? İleride bu kanunların yasalaşması ile Ülkenin geleceğine yön verilecek ve bilmedikleri, duymadıkları kanunlara oy vermekle Allahın huzurunda (ve de hemde 72 milyonun önünde Meclis TV sinden herkes seyrediyor, görüyor) sorumluluk alıyorlar.Eğer vicdanları ile karar veriyorlarsa ölçü ve tartıda hile yapmayın emri gereği Allahın önünde büyük bir sorumlulukları var. Görüşmeler anında görev başında çoğu yoktur. Orada millet için kanun yapmaları için maaş alıyorlar. Masalar boş durumda ama kararlarda sorumlulukları vardır. Eğer adalet tecelli ediyorsa ne ala ama ya adaletli bir iş yapmıyorlarsa vay hallerine. Ben bir birey olarak esas işleri sadece ve sadece kanun yapmak olan bu değerli vekillerin meclis salonundaki masalarında (lavoba ihtiyaçları haricinde ) oturmadıklarını görüyorum.Bu önemli Anayasa değişiklikleri ve diğer kanunların çıkması esnasında yerlerinde oturmayarak sadece el kaldır, el indir ile yasaları kabul ettikleri için bu olaylara Şahit olduğum için Yüce Allah' a onlardan şikayetçi olduğumu, Hakkımı helal etmediğimi , onlardan hemen şimdi şikayetçiyim. Mahşer gününde Yüce Allahtan onlardan hakkımı alarak vermesi için dua ediyorum. Bunu 72 milyon yapmalıdır. Yoksa herkes vebal altındadır.Yüce Allah herşeye kadirdir. selam ve saygılar