17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Yaşar Kemal: Düşmanlarımızı yenilgiye uğratacağız

Roma - İtalya’da yayımlanan Corriere della Sera gazetesi, Türkiye’nin AB’ye üyelik sürecine ilişkin Türk edebiyatının ünlü isimlerinden Yaşar Kemal’in yorumuna da yer verdi.

Yaşar Kemal, "Daha fazla demokrasi. Düşmanlarımızı yenilgiye uğratacağız" başlıklı yorum yazısında, AB’nin Türkiye ile müzakereleri başlatma kararı konusunda, "40 yıldır beklenen bir gündü. Sevinç doluyum. Türkiye, herkes için önemli bir ülke" dedi.

Yaşar Kemal, Türkiye’nin "İslam dünyasında yegane laik ülke" olduğunu da hatırlattığı yazısında, "Benim yurttaşlarım öteden beri barış yanlısıdırlar. Barışı garanti altına almak için doğmuş olan AB’ye anlamlı bir katkı sağlayabiliriz" ifadelere yer verdi.

Yaşar Kemal, AB sürecinin Türkiye’nin demokratik reformları hızlandırması açısından da önem taşıdığına işaret etmesinin ardındansa konuya ilişkin yaklaşımını, şöyle özetledi:

"Biz, ötekilere kıyasla zor bir ülke değiliz. Sadece demokratik reformları hızlandırmaya ihtiyacımız var. Türkiye’de buna direniş gösteren bir grup insan var. AB’yi bir Hıristiyan grubu gibi algılıyorlar. Avrupa’nın içinde de benzer gruplar mevcut. İdeal olan bunların belirleyici olmalarına müsaade edilmemesidir. Türkiye’nin geleceğinin kaçınılmaz biçimde Batı’ya bağlı olduğunu düşünen Mustafa Kemal Atatürk’ün planı gerçekleşecektir."

AA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 19:45:12
Güncelleme :19 Aralık 2004 Pazar 12:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?