18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Yaşar Nuri Öztürk, ihraç kapısında

CHP'de yeniden Genel Sekreterliğe seçilen Önder Sav, Yaşar Nuri Öztürk'ün, Baykal için yazdığı "Beni aldattı, oyuna getirdi" sözleriyle "parti suçu işlediğini" söyledi
     
     Kurultay'da Parti Meclisi'ne giremeyince, Genel Başkan Deniz Baykal'ı kendisini aldatmak ve oyuna getirmekle suçlayan CHP İstanbul Milletvekili Yaşar Nuri Öztürk, partiden ihraç edilme noktasına geldi. Parti yöneticileri ve milletvekilleri, Öztürk'ün eleştirilerine sert tepki gösterdi. Baykal, konu ile ilgili soruları sinirli ve sert bir şekilde, "Hiçbir şey söylemek istemiyorum, hiçbir şey konuşmak istemiyorum, iyi günler diliyorum" diye geçiştirirken, yeniden Genel Sekreterliğe seçilen Önder Sav, partinin organlarının yeni belirlendiğini ve bu konuda detaylı bir değerlendirme yapacaklarını söyledi. Sav, "Ancak her şeye rağmen, bu açıklamaların bir parti suçu oluşturduğu ve bu konuda birşeyler yapılması gerektiği konusunda partide genel bir kanı oluşmuştur" dedi.
     
     Öztürk'e CHP'li milletvekillerinden de tepki geldi. CHP İstanbul Milletvekili Berhan Şimşek, "partili olmanın ortak aklı, dili ve kaygıları paylaşmak anlamına geldiğini" söyledi. Şimşek, "Eğer söyleyeceğiniz bir söz varsa ya da konuşacağımız bir konu varsa, bunu gelir parti organında söylersiniz. Gazetelerden parti ile genel başkan ile konuşulmaz. Kendisinin kişisel bilgi ve birikimine saygı duyuyorum ama partili olmak bu değildir" dedi.
     
     YİNE AYNI YÖNETİM GELDİ
     Baykal'a yakınlığı ile tanınan İstanbul Milletvekili Bülent Tanla ise, Öztürk ile dün sabah telefonla görüştüğünü, kendisinden konuyla ilgili bilgi aldığını söyledi. Tanla, şöyle konuştu
     
     "Sanırım Yaşar Hoca, PM listesine giremeyince, duygusal bir yapı içine girmiştir. Kendisinin bu duygusal dalgalanmayı atlatacağına inanıyorum ve Yaşar Hoca'nın Genel Başkana ve partiye bağlı bir sosyal demokrat olarak, yoluna devam edeceğine inanıyorum."
     
     Parti Meclisi'nin dünkü toplantısında, 20 kişilik Merkez Yürütme Kurulu da seçildi. MYK'ya Kemal Derviş kendisine yakın üç isim ile girerken, Genel Başkan Deniz Baykal'ın isteği doğrultusunda, eski yönetimdekiler de yerlerini korudu.
     
     Parti Meclisi'ne 20 kişilik bir liste sunarak destek isteyen Baykal'ın listesinde, tüm tepkilere rağmen, kendisine yakın isimlerin bulunması dikkkat çekti. Yapılan seçim sonucu, Baykal'ın listesi doğrultusunda, eski MYK'da da olan Algan Hacaloğlu, Eşref Erdem, Bülent Tanla, Cevdet Selvi, Güldal Okuducu, Mahmut Yıldız, Mehmet Ali Özpolat, Mesut Değer, Mehmet Sevigen, Önder Sav, Sinan Yerlikaya, Fuat Çay yerlerini korudular. Derviş ekibinden ise Kemal Derviş, Bihlun Tamaylıgil, Zeynep Damla Gürel ve Ersin Arıoğlu listede yer buldu.
     
     Baykal'ın Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'nı yapan İnal Batu ile Oya Araslı, Bülent Baratalı ve Ali Dinçer'in liste dışında kalması ise şaşkınlık yarattı. Baykal'ın kendisine yakın bu isimleri "dinlenmeye aldığı" şeklinde yorumlandı.
     
     Genel Sekreter ve Genel Muhasiplik için yapılan seçimlerde de, Önder Sav ve Mahmut Yıldız yeniden eski görevlerine seçildiler.

Tarsus Haber Ajansı www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2003 Pazar 17:12:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?