20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Yaşar Okuyan DYP'de

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, DYP’ saflarına katıldı. Katılım töreninde konuşan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, parti lügatında ’transfer’ diye bir kelimenin bulunmadığını belirterek, "Bu büyük bir dava ve gönül beraberliğidir. Türkiye’nin geleceğine başkoyma meselesidir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Yaşar Okuyan, DYP Genel Merkezi’nden düzenlenen törenle, DYP’ye katıldı. Çok sayıda Yalovalı’nın da hazır bulunduğu katılım töreninde, bir konuşma yapan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, Okuyan’ın DYP’ye katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Hiç bir lobi faaliyetine ve hiç bir güç odağına bağlı olmaksızın, gücünü sadece milletten alan, bu büyük siyasi hareket bugün Sayın Yaşar Okuyan’ın herkese örnek teşkil edecek tavrıyla ve davranışıyla bir kez daha milletle beraber, siyaset kavramıyla bütünleşiyor" dedi.
Okuyan’ın geçmiş dönemlerde pekçok önemli görevlerde bulunduğunu hatırlatan Ağar, Okuyan’ın DYP’den Yalova Belediye Başkan adayı olacağını açıkladı. Parti olarak başkaları gibi kapılarda kısa dönem menfaat ve çıkar peşinde koşan insanlar topluluğu olamayacaklarını vurgulayan Ağar, "Onun için bizim iktidarlarımızda hiç kimseye minnet borcumuz olmaz, milletin dışında" diye konuştu. Ağar, Okuyan’ın geçmiş dönemde sergilediği örnek siyaset adamı kimliğini, siyasi yaşamında yeni bir sayfa açarak DYP’de sürdüreceğini belirterek, "Siyaset memuriyet değildir, siyaset bürokrasi değildir, siyasette rütbe yoktur. Siyasette inanç vardır, iman vardır, azim vardır, hizmet vardır. işte burada Demokrat Parti’den beri bizim temel ruhumuzu, felsefemizi vareden değerlerin bir şekilde yeniden siyaset hayatına yansıması olarak karşımızda durmaktadır" şeklinde konuştu. Gazetecilerin, ’Okuyan’dan sonra başka transferler de gündeminizde var mı? sorusuna, "Bu transferler çok zayıf bir laf bizim için" karşılığını veren Ağar, "Onu kabul etmemiz mümkün değil. Bu büyük bir dava ve bir hizmet. Bu gönül beraberliği ve bu, Türkiye’nin geleceğine başkoyma meselesidir. DYP lügatında öyle bir kelime yok" diye konuştu.
Yaşar Okuyan da yaptığı konuşmada, bugün, 80 yıllık Cumhuriyet tarihinin en riskli bir döneminin yaşadığını öne sürerek, üniter devletin tasfiye edilmek istendiğini iddia etti. Bu durumun bugünün bir işi olmadığını ve yılların birikimi olduğunu vurgulayan Okuyan, "Bugün Türkiye aslında ciddi iki noktada bir yol ayrımındadır. Birincisi üniter devlet, ikincisi yolsuzluklarla mücadeledir. Böyle bir hassas durumda bu yol ayrımını çok iyi görmemiz lazım" dedi. Okuyan, milletin birliğine ve devletin üniter yapısına yönelmiş olan bu tehditler karşısında birlik ve beraberlik içinde olunması gerektiğini belirterek, "Hangi siyasi kanaatimiz olursa olsun, hangi düşünce tarzını paylaşırsak paylaşalım gün birleşmek ve gerçekten devletimize, milletinizin geleceğine sahip çıkma günüdür" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Bakanlık, Milletvekili ve belediye başkanlığı gibi görevlerin millete hizmet yerini olduğunun altını çizen Okuyan, "Hizmet ve makamın büyüğü, küçüğü olmaz" dedi. Okuyan, Türkiye’nin asıl geleceğinin 28 Mart’taki yerel seçimlerden sonraki genel seçimler olduğunu, ancak yerel seçimleri de küçümsememek gerektiğini sözlerine ekledi.

ANKARA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2004 Cuma 13:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?