18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

YAŞ'ta neler konuşuldu?

YAŞ ÜYELERİ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ

Genelkurmay Başkanlığı Karargahındaki Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi.

Genelkurmay Başkanlığı Çakmak Salonu'nda sabah saatlerinde başlayan olağan toplantıya öğle verilen aranın ardından devam edildi.

Toplantıda, başta Türk Silahlı Kuvvetlerinin personel, eğitim, disiplin konuları olmak üzere planlı faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantının sona ermesinin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı Karargahından ayrıldı.

TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA

Toplantının ardından Genelkurmay Başkanlığı yazılı bire açıklama yaptı. İşte Genelkurmay'ın yaptığı açıklama:

Yüksek Askerî Şûra Olağan Toplantısı, 30 Kasım 2010 tarihinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhında yapılmıştır.

Toplantıda;

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Harbe Hazırlık Durumu incelenerek, bu kapsamda ortaya çıkan ihtiyaçlar ile bu ihtiyaçları karşılamak için alınan tedbirler değerlendirilmiş,

Hudutların mevcut durumu üzerinde durulmuş ve hudut güvenliği konusunda alınması gereken tedbirler görüşülmüştür.

Önceki haber

3 generalin açığa alınmasının ardından Hükümet ve askerler ilk kez bir araya geldi. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı’nda saat 9.45'te başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığındaki toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Kuvvet Komutanları katıldı.

YAŞ ÜYELERİ ANITKABİR'DE

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, kuvvet komutanları ve diğer YAŞ üyelerinden oluşan kortej, Aslanlı Yol'dan geçerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Başbakan Erdoğan, Atatürk'ün mozolesine çelenk koyarak, saygı duruşunda bulundu. Başbakan Erdoğan ve YAŞ üyeleri, mozoledeki törenin ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Başbakan Erdoğan, burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Deftere yazdığı satırları okuyan Başbakan Erdoğan, şöyle söyledi:

"Büyük Atatürk, Yüksek Askeri Şura'nın 2010 yılı Aralık ayı toplantısı vesilesiyle huzurunda bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'ni demokratik, laik, sosyal hukuk devleti niteliklerini daha da pekiştirerek hedef olarak gösterdiğin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma çabası içindeyiz. Türkiye her alanda kaydettiği gelişmelerle bölgesel ve küresel bir güç olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Küresel sorunların pek çok ülkeyi derinden sarstığı bir dönemde Türkiye bölgesinde güven, istikrar sembolü olarak örnek gösterilen bir konuma ulaşmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de, ülke içinde üstlendiği savunma görevlerinin yanında ülke dışında yürüttüğü uluslararası misyonları da başarı ile yerine getirmektedir. Demokrasi ve kalkınma alanında elde ettiğimiz başarılı neticeler iç huzurumuzu güçlendirmekte, barış ve adalet çağrılarımız bölgemizde olumlu makes bulmaktadır. Bu düşüncelerle gerçekleştireceğimiz Aralık 2010 Yüksek Askeri Şuramızın ülkemize, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyorum. Ruhun şad olsun."

YAŞ ÜYELERİ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ
YAŞ ÜYELERİ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ
YAŞ ÜYELERİ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ
YAŞ ÜYELERİ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ
YAŞ ÜYELERİ ANITKABİR'İ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 17:17:01
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 17:29:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?