18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Yayın bitti dram kaldı

İzmir’de 3 kişinin öldürüldüğü olayla tartışılan Yasemin Bozkurt’un ‘Kadının Sesi’ programı, bir anne oğlu tarafından kurşunlanınca yayından kaldırıldı. Dün de ATV televizyonu, Ayşenur Yazıcı’nın ‘Yalnız Değilsin’ programına son verdi.

Geçen ay İzmir’de 1’i polis, 3 kişinin öldürüldüğü olayla tartışılan Yasemin Bozkurt’un ‘Kadının Sesi’ programı, önceki gün de bir anne, oğlu tarafından kurşunlanınca yayından kaldırıldı. Dün de ATV televizyonu, benzer yayın yapan ‘Yalnız Değilsin’ programına son verdi. Ancak yaralı anne Birgül Işık yaşam savaşı verirken 4 çocuğu perişan oldu.

EVİNİ terk edip televizyon programına katıldı diye evlat kurşunlarına hedef oldu Birgül Işık. Anneye sıkılan 5 kurşun bir süredir kamuoyu gündeminde olan TV’lerin kadın programlarında sona yaklaşıldığını ortaya koydu. Önce Kanal D, Birgül Işık’ın katıldığı ‘Kadının Sesi’ programını yayından kaldırdı. Ardından ATV’de Ayşenur Yazıcı’nın sunduğu ‘Yalnız Değilsiniz’ isimli programa son verildi. Bozkurt, Hürriyet’e ‘Devletin koruyamadığını ben nasıl korurum’ diyerek,. Işık’ın ‘Kocam beni öldürecek’ deyince Elazığ Valisi Kadir Koçdemir’i aradığını ve Vali’nin ‘Bana gelsin’ dediğini aktardı. Ancak DHA muhabirleri ile görüşen Elazığ Valiliği Özel Kalem Müdürü Mukadder Karaarslan, Bozkurt’la hiç konuşmadığını, Vali’nin de herhangi bir temasından haberdar olmadığını açıkladı. Programlar yayından kaldırıldı, ancak yaralı Birgül Işık yaşam savaşı veriyor, 4 çocuk da ortada kaldı.

EŞİNİN 3. EVLİLİĞİ

Birgül’ün kötü kaderi bundan 20 yıl önce, Elazığ kent merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Kuyular Köyü’nde, daha önce dini nikáhla iki kez evlenip ayrılan Mehmet Emin Işık’la evlenmesiyle başladı. Çiftçilik yapan Mehmet Emin Işık, iddiaya göre daha önceki iki evliliğinde olduğu gibi, 3’üncü eşine de şiddet uyguladı.

SÜREKLİ DAYAK

Yediği dayağa zaman zaman isyan edip, baba evine dönmek istedi. 90 yaşındaki Arif ve 75 yaşındaki İkram Bilen çifti, kızları Birgül’ü kabul etmedi. Her defasında, ‘Kadının yeri kocasının yanıdır’ deyip Birgül’ü, Kuyular Köyü’ndeki koca evine gönderdi.

KUMA İLE BARDAK TAŞTI

Eşi Birgül’ün, büyük oğlu dışında 4 çocuğunu alıp zaman zaman evi terk etmesi üzerine Mehmet Emin Işık, 4’üncü eşi de aldı. Her çileye, dayağa göğüs geren Birgül, üzerine kuma gelince evi terk etti. Televizyonlarda kadın sorunlarının konu edildiği programları daha bir dikkatle izlemeye başladı.

POLİSE SIĞINDI

Sonunda bir yolunu bulup çocukları Bircan, Gürcan, Hakan ve Recep Tayyip’i yanına alıp geçen hafta İstanbul’a geldi. Sokakta aç sefil kalınca polise sığındı. Onların da yardımıyla, Yasemin Bozkurt’un sunduğu ‘Kadının Sesi’ programına çıktı. Çektiği çileyi anlattı, 20 yıllık yaşamını özetledi.

ŞEREFİMİZ BEŞ PARALIK

Birgül Işık’ın, televizyona çıkması üzerine eşi Mehmet Emin ve yakınları küplere bindi. Mehmet Emin, ‘Aile şerefimizi beş paralık etti. Bize bunu yapmamalıydı’ deyip durdu. Sonra, Birgül Işık’ın, salı sabahı Elazığ’da olacağı öğrenildi. Babası Mehmet Emin ve üvey ağabeyi Mehmet Ali’nin annesine gösterdiği tepkiden etkilenen Kuyular İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi 14 yaşındaki R.I., sabah erkenden Elazığ’a gitti.

OTOGARDA PUSU

Dayısının kendisine verdiği ileri sürülen silahla otobüsten inen annesine, ‘Televizyona çıkıp bizi rezil ettin’ dedikten sonra yakın mesafeden ateş etti. 5 kurşun isabet eden Birgül Işık, 11 saatlik ameliyat sonunda Birgül yaşama döndürüldü. Başında ve bacağındaki 2 kurşun riskli olduğu için çıkarılamadı. Yaralı anneleri hastaneye, babaları ve 2 kardeşleri hapishaneye yatırılan 2-11 yaşları arasındaki 4 küçük çocuğa dedeleri sahip çıktı.

TV’de görünce zoruma gitti

ANNESİNİ vurduktan sonra kaçmaya çalışırken otogarda görevli inzibatlar tarafından yakalanıp polise teslim edilen R.I. ile o sırada otagarda görülen üvey ağabeyi 19 yaşındaki Mehmet Ali Işık gözaltına alındı. R.I. ifadesinde, ‘Annem birkaç defa evden kaçmıştı. Onu son kez televizyonda görünce çok zoruma gitti. Otobüsten indikten sonra, ‘Neden böyle yapıyorsun’ diyerek silahı çekip sıkmaya başladım’ dedi.

Baba Mehmet Emin Işık, oğlu R.I.’nın böyle bir şey yapacağından kesinlikle haberi olmadığını iddia ederek, ‘Olay olduğu sıralarda ben tarlamda çift sürüyordum’ diye konuştu. R.I.’nin üvey ağabeyi Mehmet Ali Işık ise o sırada otogara üvey annesi Birgül Işık’ı karşılamaya geldiğini, kardeşinin böyle bir şey yapacağından haberi olmadığını söyledi. Tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen R.I. ‘adam öldürmeye teşebbüs’, babası Mehmet Emin Işık ile üvey ağabeyi Mehmet Ali Işık ise ‘öldürmeye azmettirmek’ suçlamasıyla tutuklandı.

Kızım sık sık dayak yiyordu

BİRGÜL Işık’ın babası Arif Bilen ve annesi İkram Bilen, Fırat Üniversitesi’ne bağlı Fırat Tıp Merkezi’nde ecelle pençeleşen kızları için ağlıyor. Olayların bu noktaya gelmesinden damatları Mehmet Emin’i sorumlu tutan İkram Bilen şöyle konuştu: ‘Biz yıllar önce Karakoçak İlçesi’ne bağlı Çayırdam Köyü’nden Kuyular’a gelip yerleştik. Kızımızı da orada evlendirdik. Damadımız, kızımla evlendiği günden beri kavga ediyordu. Kızım zaman zaman dayak yediği için kaçıp bize geliyordu.’

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2005 Perşembe 03:01:50
Güncelleme :19 Mayıs 2005 Perşembe 03:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?