19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Yeni Cumhurbaşkanı ekonomik krizden yakındı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşk'ünde kabul etti.


Cumhurbaşkanı Sezer, makamını Çankaya Eşref Bitlis İlköğretim Öğrencisi Doruk Dilmen'e devretti. Sezer'in koltuğuna oturan temsili Cumhurbaşkanı Dilmen, Sezer'in sorusu üzerine, diplomat ya da öğretmen olmak istediğini söyledi. Dilmen, 'çocuklara yönelik olarak "Zaman, savaşma zamanı değil, el ele başarıyı yakalamak zamanıdır. Zaman, kardeşlik zamanıdır. Tüm Türk ve dünya çocuklarına sesleniyorum: Bayramınız kutlu olsun. Gelecek günleriniz birlik, beraberlik, dostluk, kardeşlik ve başarılar, sıhhat, sağlık ve mutluluklarla dolu olsun'' açıklamasında bulundu.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Sezer ve gazetecilerin sorularıyla karşı karşıya kalan temsili Cumhurbaşkanı Dilmen, Kıbrıs'ta yarın yapılacak olan referandumla ilgili olarak, "Referandum öncesi gerilim arttı. Ama ben iki tarafın da eşit haklara sahip olduğu Birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti olarak AB'ye girmelerini istiyorum" dedi.


Sezer'in her iki taraftan da evet çıkmaması halinde durumun ne olacağı yönündeki sorusu üzerine ise Dilmen, "Plan ölecek, Kofi Annan'ın da oradaki işi bitecek" karşılığını verdi.


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 'Bana bir emriniz var mı?' şeklindeki sorusu üzerine Dilmen, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılmasıyla ilgili çalışmalara atıfta bulunarak, "Okulu olmayan köylere okul yapın, gerekli araç ve gereci gönderin" talimatını verdi.


Dilmen, ayrıca öğretmenlere gereken değerin verilmesini ve öğretmenlerin iyi yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.

"EKONOMİK KİRİZ DEVAM EDİYOR"


Temsili Cumhurbaşkanı Doruk Dilmen, Türkiye'nin ekonomisiyle ilgili sorular üzerine ekonomik krizin devam ettiğini belirtti. Dilmen, ayrıca 'öğrencilerin harçlıkları yetiyor mu?' şeklindeki soruya da "Sayın basın mensupları, şu an ben öğrencilerin harçlıklarının ne kadar olduğunu bilmiyorum. Onun için bu soruya bir anlam veremiyorum" karşılığını verdi.


Dilmen, ekonomik devam ettiğini ileri sürdüğü ekonomik kriz konusunun Türkiye'nin yakında aşacağı mesajını verdi. Türkiye'nin AB'den müzakere tarihi alıp alamayacağı yönündeki bir başka soruya ise Dilmen, "Müzakere tarihi için bir yorum yapmak istemiyorum. Çünkü, 2005'te olabilecek. Ama mutlaka alırız" karşılığını verdi.


Sezer'in 'Aralık ayına kadar süre var. Olumlu süreç devam ediyor' şeklinde pası üzerine Dilmen, "Evet haklısınız. Şu an bir yorum yapmak doğru değil" dedi.


Cumhurbaşkanı Sezer, kabulde gazetecilerin 23 Nisan Resepsiyonu'na yönelik sorularını yanıtsız bıraktı. Sezer, sorulan soru üzerine hediye olarak getirilen pişmaniyelerin gazetecilere dağıtılacağını belirterek, ''Pişmaniye var. Pişmaniye yiyin'' karşılığını verdi.


Törene Milli Eğitim Bakanı Çelik'in yanı sıra Ankara Valisi Yahya Gür, Bakanlık bürokratları ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Murat Bey Balta katıldı.

ANKARA - İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2004 Cuma 19:22:56
Güncelleme :23 Nisan 2004 Cuma 19:35:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?