25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Yeni ihale 20 Mayıs'ta

Et ve Balık Kurumu (EBK), canlı hayvan ithalatında yeni ihaleyi 20 Mayıs'ta düzenleyecek.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Et ve Balık Kurumu'nun(EBK) 20 Mayıs'ta yeniden et ihalesine çıkacağını belirterek, gerçekleştirilecek ihale ile ilk etapta 8 bin top canlı kasaplık sığır eti alımının yapılacağını açıkladı.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, EBK tarafından düzenlenen canlı hayvan ithalatı ihalesinin rekabet şartlarının oluşmadığı için iptal edildiği anımsatılarak, "Piyasa düzenleme görevini yerine getirme çalışmalarını sürdüren EBK Genel Müdürlüğü, şimdi yeniden ihaleye çıkıyor. 20 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ihale ile ilk etapta 8 bin ton canlı kasaplık sığır eti alımı yapılacak. İhale, ABD (Teksas, Alabama ve Washington eyaletleri hariç), Brezilya (Parana bölgesi hariç), Arjantin (Corrientes ve Misiones bölgeleri hariç), İzlanda, Norveç, Estonya, Litvanya, Letonya ve Macaristan bölgelerindeki sığırların alımına açık olacak" denildi.

İHALE ŞARTLARI

Angus, Hereford, Simmetal, Charolais, Limousin ve Brown Swiss ırkından belirlenecek sığırların yaşlarının 14 ay ile 24 ay arasında değişmesinin öngörüldüğü, ağırlıklarının ise 450 kilogram ile 700 kilogram arasında bulunması şartı arandığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Sağlık muayenesi ve kontrolden geçirilmeyen hiçbir hayvan ithalat için kabul edilmezken, sığırların antibiyotik ve hormonlardan ari olduğunu gösterir belgelerin de bulunması da istenecek. İhale ile İstanbul'a 2 bin ton, Ankara'ya bin 500 ton, Sakarya'ya 2 bin 500 ton ve Adana'ya da 2 bin ton olmak üzere toplam 8 bin ton kasaplık sığır alımı gerçekleştirilecek."

...
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2010 Cumartesi 12:22:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali IP: 85.104.35.xxx Tarih : 8.05.2010 23:18:16

bu ithal et işide İMFden   kredi ihalesine döndü yarın imfyle anlaşıyoruz diyorduk borsa çıkıyor döviz düşüyordu  geri krediden vazgeçtik oluyordu   borsa düşüyor döviz çıkıyordu  iyi ordan zarar etmeden kurtulduk inşallah burda karışıklık olmaz vatan vatandaş  üretici tüketici  hepsi kazanır.