20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Yeni Rum başkan da aynı!

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, "Ankara'nın siyasetini değiştirmemesi durumunda çözüme yönelik yolun açılamayacağını" iddia etti. 

Rum radyosunun haberine göre Hristofyas bir etkinlikte yaptığı konuşmada, BM, AB, BM Güvenlik Konseyinin daimi üyesi beş ülke ve uluslararası topluma, "Ankara'nın Kıbrıs sorununa ilişkin siyasetini değiştirmesi amacıyla, dikkatlerini Türkiye'ye çevirmeleri" çağrısında bulundu.

"Kıbrıs sorununun çözüm çerçevesinin kesin olduğunu" belirten Hristofyas, bunun, BM'nin Kıbrıs'a ilişkin kararları, iki toplumlu, iki bölgeli federasyonu öngören doruk anlaşmaları, uluslararası hukuk ve Avrupa hukuku olduğunu söyledi.

"İki toplumlu, iki bölgeli federasyonun, Kıbrıs'ın barışçı geleceğinin üzerinde kurulacağı tarihi bir uzlaşma olduğunu" ifade eden Hristofyas, "Kıbrıs sorununun çözümünün, 'işgali ve kolonizasyonu' sonlandırmayı ve askersizleştirmeyi öngörmesi, temel özgürlükleri ve insan haklarını teminat altına alması, 'devletin, halkın ve kurumların' yeniden birleşmesini sağlaması gerektiğini" söyledi. Hristofyas, "bunların Kıbrıs sorununun temel çözüm ilkeleri olduğunu" kaydetti.

Hristofyas, Rum Simerini gazetesine verdiği demeçte ise "müzakere zemininin, Annan planı olmadığını" söyledi.

Hristofyas, "Annan planı zemininde görüşmeyeceğimiz herkesçe anlaşılmıştır. Bunu söylüyorum, zira bazıları, benim masada Annan planını tekrarlayacağıma ilişkin endişesini dile getirdi" ifadesini kullandı.

aa
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2008 Pazartesi 16:44:53
Güncelleme :14 Nisan 2008 Pazartesi 18:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oviraptor IP: 88.245.239.xxx Tarih : 14.04.2008 17:02:03

rumlara çok kızıyorum ama siyasetleri yüzünden değil çünkü adamllar memleketlerinin yararına ne varsa yapmak istiyorlar olması gerekende bu ülke çıkarı menfaati şerefi söz konusu ise bütün rumlar aynı fikirde bakın size hatırlatayım ... apdullah öcalanla yakalanan bir yunanlı gazeteci vardı bu gazeteciyle pkk nın yayın organında röpörtaj yaptılar ve sordularki ya apoya uluslar arası komplo kuruldu yunan başbakanıda bu komplo lehine türklerle birlik oldu gazeteci şunu dedi biz yunanlılar tek yumruk gibiyiz başbakanımız ne yaptıysa doğru yapmıştır ve bende aynı görüşteyim dedi helal olsun dedim bizim gazetecilerimiz olsa orda yavşardı yani kısacası yunan ve rum tek yumruk sen tek yumruk olabiliyon mu ondan haber ver