20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Yeni timler görevde

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, özel harekat birimlerinde görev yapan personelin sayısını arttırılacaklarını belirterek, ''Her zaman ifade ettiğimiz gibi güvenlik-özgürlük dengesini hiç ihmal etmiyoruz, hiç ihmal etmeyeceğiz. Vatandaşımızın sevgisini kazanacağız, vatandaşımıza sevgiyle muamele edeceğiz'' dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığının düzenlediği 35. Dönem kursunu başarıyla tamamlayan 511 özel harekat mensubuna, sertifikaları törenle verildi.

Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğünde düzenlenen sertifika törenine katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, özel harekat mensupları için geniş kapsamlı bir töreni dün planladıklarını ancak Aktütün ve Diyarbakır'da meydana gelen olaylar sebebiyle bu programı iptal ederek, bugünkü ''mütevazı uğurlamayı'' uygun gördüklerini kaydetti.

Konuşmasına, şehitleri rahmetle anarak ve ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan Bakan Atalay, emniyet teşkilatında 4 bin 653 özel harekat personeli bulunduğunu söyledi. Bu personelin 41 ilde görev yaptığını, belli sayıda da eğitim merkezinde sürekli personel bulunduğunu ve yurdun ihtiyaç duyulan bölgelerine kaydırıldığını anlatan Bakan Atalay, polisin eğitimine büyük önem verdiklerini söyledi. Polis teşkilatına giren personelin yüksekokul ve üniversitelerden alındığını, Polis Akademisi, Polis Koleji ve 23 Polis Meslek Yüksekokulunda eğitim verildiğini anlatan Bakan Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bunun yanı sıra personelimizin yüzde 50'si her yıl meslek içi eğitimden geçiriliyor. Eğitimi önemli görüyoruz. Çünkü polislik anlayışı, güvenlik anlayışı sürekli değişiyor. Yeni yöntemler ve yeni teknolojiler ortaya çıkıyor. Bunun için kendimizi sürekli yenilemek durumundayız. Çünkü devletin en önemli görevi, vatandaşın güvenliğini sağlamaktır; vatandaşımızı korkusuzca yaşatmaktır. Onun için bu çabayı göstermek durumundayız. Tabii bu eğitimleri verirken, yeni yöntemleri öğretirken sürekli olarak insan haklarını ön planda tutuyoruz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi güvenlik-özgürlük dengesini de hiç ihmal etmiyoruz; hiç ihmal etmeyeceğiz arkadaşlar. Vatandaşımızın sevgisini kazanacağız, vatandaşımıza sevgiyle muamele edeceğiz, toplum destekli polislik projemizi önemle yürüteceğiz. Bu çerçevede güvenlik hizmetlerimizi daha verimli yürütmeye çalışacağız.''

-''ÖZEL MİSYON VE GÖREV''-

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, özel harekat biriminin önemine değinerek, ''Özel harekat biriminin emniyet teşkilatında çok özel ve önemli bir yeri var'' dedi. Bu birimde yetişen polislerin çok önemli teknik ve taktikle eğitimden geçirildiğini vurgulayan Bakan Atalay, özel harekat birimlerinde yer alan personelin ''özel misyon ve görev'' aldığını belirtti.

Kursunu tamamlayan 511 kişinin, binlerce meslektaşı içinden özenle seçildiklerini, 3.5 aylık zorlu bir eğitimin ardından ihtiyaç duyulan illere gönderildiğini ifade eden Atalay, personele, ''Eğitiminiz hayırlı olsun, yeni gideceğiniz yerde başarılar diliyorum, sizleri kutluyor, gözlerinizden öpüyorum'' diye seslendi.

İçişleri Bakanı Atalay, konuşmasının sonunda özel harekat birimine daha fazla personel almak için çalışacaklarını belirterek, Özel Harekat Daire Başkanlığının eğitim veren birimlerinin şartlarının daha iyi hale getirileceğini ve kapasitesinin arttırılacağını söyledi. Bazı polis okullarının da eğitim için kullanılacağını belirten Bakan Atalay, ''Hem sayıyı hem de eğitimin kalitesini arttırmaya çalışacağız. Bu süreçte özel harekat personelimiz daha fazla artacak'' dedi.

Özel harekat birimlerine personelin kendi istekleriyle gelmelerinin çok önemli olduğunun da altını çizen Bakan Atalay, özel harekat mensuplarını yetiştiren eğiticilere de teşekkür etti.

-''EMNİYET TEŞKİLATININ GÖZ BEBEKLERİ''-

Törende konuşan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal da özel harekatı güçlendirmek için yeni personeller yetiştirdiklerini belirterek, emniyet teşkilatında uzmanlaşmaya büyük önem verdiklerini söyledi. Özel harekat birimini, emniyet teşkilatının ''göz bebeği'' olarak niteleyen Köksal, ''Arkadaşlarımız görev yaparken hukukun üstünlüğü prensibinden hareket ederek, vatandaşlarımızla kol kola görev yapacaklar. Tüm arkadaşlarımı kutluyor, başarılar diliyorum'' dedi.

Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay ise kursu başarıyla tamamlayan yeni personelin kendilerine güç kattığını vurgulayarak, yeni personelin görevlerinin hayırlı olmasını diledi.

Kursu başarıyla tamamlayan personeli temsilen 10 özel harekat mensubuna sertifikayı İçişleri Bakanı Beşir Atalay verdi. Tören, yeni özel harekatçıların geçidiyle tamamlandı.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, törenin ardından özel harekat mensupları ve aileleriyle yemek yedi.

511 özel harekat mensubu, önümüzdeki günlerde görev yerlerine gidecekler.

AA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 19:18:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyın bahsi IP: 88.228.234.xxx Tarih : 12.10.2008 22:56:04

tüm pölislerimizin ve askerlerimize allaha emanet olun dıyor ve basarılarını dılerız hersey vatan için can için canan için göz kırpmaz can veririz bir karıs toprak ıcın