19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Yeni yağış dalgası geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Balkanlar üzerinden yeni bir bulut grubunun geldiğini ve bunun da getireceği bir yağışın olabileceği uyarısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’ne (AKOM) gelen Topbaş, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.



Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Topbaş, sabah saat 08.30’da başlayan yağışın aniden bastırdığını, bunun da dün yapılan ikazların ne kadar doğru olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.



Ancak vatandaşların, dün havadaki bulutlarda ani bir parçalanma ve ani bir açılma görüntüsü sonucu “Bir şey olmaz” diye alışık olmadığı bu tür ihbarlara itibar etmediğini ifade eden Topbaş, şunları kaydetti:



“Dün biz hep şunu söyledik; ’Aniden bastırabilir. Kaçmaya dahi vakit bulamazsınız’ dedik. Nitekim öyle oldu. Maalesef bugün bu sıkıntı yaşandı ve insanlarımız orada mahsur kaldı. Bizim itfaiyenin botları şu anda çalışmalara başladı. Ancak sıkıntı hala geçmedi. Balkanlar üzerinden gelmekte olan yeni bir bulut grubu var. Bunun getireceği bir yağış olabilir.”



Topbaş, şu ana kadar can kaybı olmadığını vurgulayarak, dün can kaybından endişe ettikleri için Alibeyköy’de 300-500 insanı tahliye etmek istediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini sözlerine ekledi.

İSTANBUL
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2004 Salı 12:48:06
Güncelleme :17 Ağustos 2004 Salı 12:57:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?