18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Yeniköy'de trilyonluk baskın

Yeniköy’deki bir villada yapılan aramada, Yurtbank’ın eski sahibi Ali Avni Balkaner’e ait antika eşya, arkeolojik eserler ve tablolar ele geçirildi.


Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Satış Komisyonu Başkanı Fethi Çalık, Hattat Villaları’ndaki villaya yapılan baskın ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bir vatandaşın ihbarı üzerine Mehmet Hattat adına kayıtlı 2 nolu villaya mali polisle birlikte geldiklerini kaydetti.


Çilingir yardımıyla içeri girdiklerini ifade eden Çalık, ihbarda belirtildiği şekilde, mutfak dolaplarının içine saklanmış olarak antika eşya, arkeolojik eserler ve çeşitli tablolar bulduklarını bildirdi.


Çalık, baskında ele geçirilen eşyaların değerine ilişkin bir soru üzerine, “Trilyonlarca lira değerinde antik eser var. Hepsinin de faturaları mevcut” dedi.

Çalık, başka bir villanın önünde Ali Avni Balkaner’e kayıtlı olduğu belirlenen 2003 model Mercedes marka bir otomobil de bulduklarını bildirdi.

Arkeolojik eserlerin müzeye kayıtlı olmadıklarının belirlenmesi halinde Ali Avni Balkaner ve Pelin Balkaner hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade eden Çalık, aynı zamanda yanlış mal beyanı gerekçesiyle yine aynı kişiler hakkında suç duyurusu yapacaklarını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2005 Salı 01:00:15
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 01:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?