Yerçekimine isyan mı?
Boşta bırakılan araçlar, dökülen su, bırakılan yuvarlak cisimler yokuş yukarıya doğru hareket ediyor
Kırklareli ile Demirköy İlçesi arasındaki karayolunun yaklaşık 1 kilometrelik bölümünde, boşta bırakılan araçlar, dökülen su, bırakılan yuvarlak cisimler yokuş yukarıya doğru hareket ediyor. Yokuştan aşağıya koşanlar, yokuşu çıkmış gibi yorulduklarını söylüyor.
Halk arasında, manyetik alan, mıknatıslı yol ve ters yokuş olarak adlandırılan yolda, boşta bırakılan araçlar yokuş yukarıya doğru hareket ederek, 40 kilometre hıza ulaşabiliyor.
Bu bölgeden geçen araç sahipleri arabalarımızı stop ederek, vitesi boşa alıyorlar. Araçlar kendi kendine yokuş yukarı doğru çıkmaya başlıyor. 40 kilometre hıza kadar ulaşan araçlar, yokuşun sonuna kadar böylece gidebiliyor.
Yenice Beldesi yakınlarındaki bölgede arabasıyla deneme yapan Serkan Çelik, şunları söyledi:
"Buranın halkı, bölgeden geçerken aracını durdurur. Araçlar bu mesafeyi çalışmadan geçer. Yöreye gelenler de genellikle burasını soruyorlar ve deneme yapıyorlar. Gördüklerine ise inanmakta güçlük çekiyorlar. Tonlarca ağılığındaki araçların bayır yukarı hareket etmeleri, suyun yukarıya akması gibi doğa kanunlarına aykırı şeylere şahit oluyorlar. Burası mutlaka bütün dünyaya
tanıtılmalı." Bu arada, bazı vatandaşlarda bölgede çeşitli denemelerde bulunuyorlar.
Asfalta su döküldüğünde, yuvarlak cisim (top) koyduklarında bunlarında yukarıya doğru gittiklerine şahit oluyorlar.
Yolun kenarından akan dağ suyunun da eğime ters şekilde, yukarıya doğru aktığı görülebiliyor.
Yolda yokuş aşağıya koşanlar, yukarıya koşmuş gibi yorulduklarını söylüyor.
Bunu bilmekte ne var çok şaşırılacak bir şey değil göz yanılmasından dolayı yokuş aşağı olan yer yokuş yukarı gibi görülüyor. Böyle bir yer TOKAT tada var gelin göstereyim bunun deneyinide yaptım.
Insaatlarda kullanilan bir su terazisi alinip bu olayin gerceklestigi yere konulursa gercek ortaya cikacaktir. Gozle gorulen egim ile gercek egim arasindaki goz aldanmasi da boylece aydinlanir ve yolun egiminin arabanin 40 km surate ulastigi, topun yuvarlandigi istikamette oldugu anlasilir. Siyah beyaz televizyon doneminden beri pek cok programda bu ve benzeri yerler konu edildi ve hala ediliyor. Bir kacinda bunun goz aldanmasindan (yolun etrafindaki tepelerin, tarlalarin veya diger nirengi noktalarinin yerlesiminden) kaynaklandigi vurgulandi. Kisacasi ne manyetik alan var ne de ozel bir durum.
arkadaşlar böyle yerler genelde bazı illerimizde yada ilçelerimizde vardır bir örneği kastamonu ankara karayolunun 50. km si ılgaz dağının inişinde göz yanılması felan yoktur buralarda yukarda arkadaş demiş su terazisi die kardeşim terazinin içindeki zaten orda tersine dönüyor nasıl bi göz yanılması oluyorda yokuş yukarı olan yere aslında yokuş aşağı diyebiliyorsunuz anlamadım gitti