18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Yerel seçimler öne alınıyor

Yerel seçimlerin 27 Ekim 2013'te yapılmasını içeren Anayasa değişikliği teklifinin, yarın TBMM Başkanlığı'na sunulacağı bildirildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ''Teklifi muhtemelen yarın vereceğiz. Teklifi MHP ile birlikte imzalıyoruz. Biz imzaladıktan sonra MHP'ye göndereceğiz, daha sonra TBMM Başkanlığı'na sunacağız'' dedi.

Canikli, 1 Ekim'de yeni yasama yılına Anayasa değişikliğiyle başlayacaklarını bildirdi.  Teklif, Anayasa'ya bir geçici madde eklenmesini öngörüyor. Anayasanın ''yerel seçimlerin 5 yılda bir yapılması''na ilişkin hükmü korunurken, bundan sonra gerçekleştirilecek yerel seçimlerin Ekim ayının son pazar günü yapılmasının önü açılıyor.

Görüşülme takvimi de belli
Teklif TBMM Başkanlığı'na sunulmasının ardından, 1 Ekim'de TBMM Anayasa Komisyonu'na sevkedilecek. Teklifin, 4 Ekim Perşembe günü TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülmesi bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşülme takvimi de belirlendi. Teklifin görüşmeleri ve birinci tur oylamasının 9 Ekim Salı günü, ikinci turunun ise 11 Ekim Perşembe günü yapılması planlanıyor.  

AA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2012 Çarşamba 12:41:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?