23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Yeşil Kart'lıya 'fotokopi' müjdesi

Sağlık Bakanlığı, yeşil kart sahiplerinin sağlık kuruluşlarında uzun kuyruklar oluşturmasına neden olan fotokopi zorunluluğunu kaldırdı. Bundan böyle sağlık tesislerinde muayene veya tedavi olan 15 milyona yakın yoksul vatandaş, yeşil kartlarının fotokopilerini çektirmek için ayrı bir kuyruğa girmeyecek.

Sağlık Bakanlığı’nca hazırlanan, "Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Devlet Tarafından Karşılanması ve Yeşil Kart Uygulaması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik", 31 Mart 2005 tarih 25772 sayılı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Bu Yönetmelikle, Resmi Gazete’de yayımlanan, Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Devlet Tarafından Karşılanması ve Yeşil Kart Uygulaması Hakkında Yönetmeliğin 16. maddesinin değişik altıncı fıkrası yürürlükten kaldırıldı. Yürürlükte kaldırılan fıkra şöyle:
"Yeşil Kart sahiplerine sunulan sağlık hizmetleri için düzenlenen faturalara, ilgilinin Yeşil Kartının her iki yüzünün ve Yeşil Kart Sağlık Cüzdanı’nın en son sağlık sorunu ile ilgili olarak sevk zinciri içinde yer alan bütün sağlık kuruluşlarının işlemlerini içeren sayfaları ve vize işlemlerinin yer aldığı sayfa veya sayfalarının onaylı fotokopileri eklenir."

Yürürlükten kaldırılan bu fıkra ile yeşil kartta fotokopi dönemi tarihe karıştı. Bu arada Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Sabih Tekin Çağlar, bölge eczacı odalarına bir yazı göndererek, yürürlükten kaldırılan söz konusu yönetmelikteki fıkrayı hatırlattı. Çağlar, ilaç almak için eczaneye gelen yeşil kartlılardan fotokopi talep edilmemesini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2005 Cuma 17:32:57
Güncelleme :8 Nisan 2005 Cuma 17:55:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?