23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

’Yeşil sermaye’ Meclis gündeminde

Kamuoyunda "yeşil sermaye" olarak adlandırılan ve tasarruf sahiplerinden para toplayarak mağduriyetlerine yol açan holdinglerle ilgili araştırma önergeleri bu hafta TBMM’de ele alınacak. Konuyla ilgili hem AKP hem de CHP’nin önergesi bulunuyor.


Yoğun bir haftaya hazırlanan TBMM Genel Kurulu, salı günü denetim görevini yerine getirecek. AKP Siirt Milletvekili Öner Ergenç’in başkanlığını yaptığı sokak çocuklarının sorunlarının araştırılması ve alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla oluşturulan komisyonun raporunu görüşecek olan Genel Kurul daha sonra da tasarruf sahiplerinin mağduriyetine yol açan holdingleri ele alacak.

AKP Bursa Milletvekili Şevket Orhan’ın "Bazı girişimcilerin holding adı altında gerçekleştirdikleri izinsiz halka arz yoluyla oluşan mağduriyetin neden ve sonuçlarıyla bu süreçte SPK’nın sorumluluğunun araştırılması" amacıyla verdiği Meclis araştırma önergesi, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil’in aynı kapsamdaki araştırma önergesi ile birleştirilerek görüşülecek.

Genel Kurul’da Çarşamba günü ise Hakkari, Bingöl ve Erzurum’un Çat ilçesinde meydana gelen depremler sonucunda meydana gelen hasarların karşılanmasını öngören yasa tasarısı ele alınacak. Bunun ardından 1 Nisan’da yürürlüğe girecek yeni Türk Ceza Yasası’nde değişiklik öngören yasa teklifi ile Tarım Kredi Kooperatifleri ve Birliklerinin Yönetim Yapısını Değiştiren Yasa Tasarısı görüşülecek.

Genel Kurul’da Perşembe günü de 1 Nisan’da yürürlükten kalkacak olan eski TCK’da var olmasına karşın, yeni TCK’ya aktarılmayarak ayrı bir yasada düzenlenmesi öngörülen kabahatler ve cezaları düzenleyen Kabahatler Yasa Tasarısı ele alınacak.

ÇALIŞMA SAATLERİNE DÜZENLEME

TBMM gündeminin yoğunluğu nedeniyle Genel Kurul’un çalışma saatleri de yeniden düzenlendi. Buna göre Salı günü 15.00’de açılacak Genel Kurul çalışmaların bitimine kadar çalışacak. Genel Kurul Çarşamba günü 14.00-23.00, Perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arası çalışacak.

KOMİSYON ÇALIŞMALARI

TBMM’de görev yapan komisyonlar da çalışmalarını sürdürecek. Bir süredir Süper Lig’deki kulüplerin başkan ve yöneticilerini dinleyen sporda şiddet, şike, rüşvet iddialarını araştırma komisyonu, bu hafta da kulüp başkanlarını dinlemeyi sürdürecek.

Çevre Komisyonu Salı günkü toplantısında Çevre Yasası’nda değişiklik öngören yasa tasarısını görüşmeyi sürdürecek. Sanayi, Ticaret, Enerji, tabii kaynaklar Komisyonu ise Çarşamba günü toplanarak Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Yasa Tasarısı’nı ele alacak.



ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 27 Mart 2005 Pazar 17:07:11
Güncelleme :27 Mart 2005 Pazar 17:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?