29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Yeşilçam Oscarları'nda 55 aday

TÜRSAK’ın Beyoğlu Belediyesi’nin desteğiyle düzenlediği ‘Yeşilçam Ödülleri’nin adayları önceki gece Garajistanbul’da düzenlenen basın kokteyliyle açıklandı.

Turkcell’in ana sponsorluğunda ‘en geniş katılımlı, en tarafsız ve prestijli olma’ sloganıyla yola çıkan etkinlikte her kategoride dağıtılacak para ödülleriyle Türk sinemasına 335 bin YTL’lik katkı sağlanacak.

BİRİNCİ OLACAK FİLME 150 BİN YTL

Toplam 55 adayın 11 kategoride yarışacağı etkinlikte, en iyi filme 150 bin YTL’lik ödül verilecek. Yeşilçam ödülleri için yarışacak adayların açıklandığı törende bir konuşma yapan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, sinemaya verilen destekten dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Toplumun gelişimine katkı sağlayacak kültür ve sanat etkinliklerinin gerçekleşmesinden memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Bin kişilik jüri seçecek

1 Ocak-31 Aralık 2007 tarihleri arasında gösterime girmiş olan 42 Türk filmi arasından 2 aşamalı bir jüri sistemiyle seçilen filmlere, 9 ana dalda ve 2 özel kategoride ödül verilecek. Her dalın birincilerinin bin kişilik büyük jüri tarafından noter huzurunda seçileceği Yeşilçam Ödülleri, 24 Mart’ta Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılacak törenle sahiplerini bulacak.

....
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 08:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?