30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Yeter artık git başımızdan!

BAHÇELİ MALATYA'DA KONUŞTU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yeter artık git başımızdan demek lazımdır. Sandıkta ders verip, onu dinlenmeye alacaksınız. İktidarın 3. dönemi olamaz ve olmamalıdır" dedi.

Yeni belediye yanında halka hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "12 Haziran seçimi, çok tehlikeli iç ve dış tehditlerin var olduğu bir dönemde yapılmaktadır. Vatandaşlar için karar anı olacaktır. Ne kadar çok sandığa gidilirse o kadar az tartışma az olur. Yüksek katılımlı olmanın yanı sıra dikkatli olmalıyız ve seçimleri gölgeleyecek, lekeleyecek davranışlardan kaçınmalıyız. Siyasi iktidar da güvenli bir ortamda seçimin yapılması için her türlü gayreti göstermelidir. Bu seçim adil, lekesiz, hilesiz ve her türlü kara gölgeden kendisini sıyırmış olması lazımdır" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 9 yıla yakın süredir, AK Parti ile yönetildiğini hatırlatan Bahçeli, "Sayın başbakanın çok konuşma özelliğinden kaynaklanan değerlendirmeleri ile vatandaşların yaşayış hayatında önemli fark olduğunu biliyorsunuz. Nerede konuşursa konuşsun, çizdiği manzara halkımızın yaşadığı manzara ile örtüşmüyor. Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde üretilen sermayedar grubu 9 yılda öyle palazlandılar ki, bugün için Türkiye'de yeni bir zengin sınıfı Adalet ve Kalkınma Partisi damgası ile ortaya çıkmıştır.

Halkımızın durumu ise böyle değildir. Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy vermiş olan kardeşlerim, bir an düşünün. Durmak yol yol devam sözünü kabul edebilmemiz için, şu gerçeklerin ortaya çıkması lazım. Birincisi evinizde aşınız kaynıyor mu?, Gelir seviyeniz yükseldi mi?, Üniversite mezunu iş hayatına girebiliyor mu?, Hayat standardınız yükseldi mi? Huzur ve güven içerisinde can ve mal emniyeti içerisinde yaşama hakkınızı kullanabiliyor musunuz? Eğer bunlar öyle değilse, 12 Haziran'da sayın Başbakan'a cevap vermemiz lazım. Yeter artık git başımızdan demek lazımdır. Sandıkta ders verip, onu dinlenmeye alacaksınız. İktidarın 3. dönemi olamaz ve olmamalıdır. Bu iktidar yorulmuştur, tükenmiştir" dedi.

İşsizlik ve yoksulluğun diz boyu olduğunu söyleyen Bahçeli, Malatya'nın şimdiye kadar büyükşehir olamamasanı da tenkin edip, iktidarı suçladı. "Vaad ediyorlar yapmıyorlar. 9 yıldır iktidardasın, yapamadın ve Malatyalıları şimdi oyalamaya aldatmaya çalışıyorsun" diyen Devlet Bahçeli, AK Parti'ye iktidar şansı tanıyan vatandaşların 12 Haziran'ı yeniden gözden geçirip, iktidardan uzaklaşmasını sağlayacak oy reddini ortaya koymaları ve ülkenin bu iktidar kurtarılması gerektiğini dile getirdi.

 

"TOPARLANMA VE ONARIM HÜKÜMETİ İLE MİLLETİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Türkiye'nin iyi geleceği için iktidar değişikliği gerektiğini söyleyen Bahçeli, "İktidara hazırlığı içinde olan Milliyetçi Hareket Partisi onarım ve toparlanma içinde olacak. Önce işsizlikle mücadeleyi ele alacağız. Yüzde 20 kalkınma hızıyla her yıl 700 bin insanımız ve gencimize iş bulmayı vaad ediyoruz. Yoksullukla mücadeleyi de yapacağız. İlk adım olarak asgari ücreti 659'dan 825 liraya çıkarmayı düşünüyoruz. nüfusun yüzde 46'sı geliri ile geçinemiyor. Nüfusumuzun yüzde 38'i yeterli ısınamıyor. Yüzde 57'si ise tüketici kredisi ile borçlanmış, borçu olanların yüzde 50'si borcunu ödeyemeyecek duruma düşmüş, kapısına icra dayanmıştır. Toparlanma ve onarım hükümeti ile milletimize sahip çıkmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

"ALIN GIDA PAKETİNİ HELALİNCE YİYİN, ANCAK SANDIKTA VURUN TOKADI"

İktidara geldiklerinde, yoksullara, sakatlara ve yaşlılara yapacakları icraatları dile getiren Devlet Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yoksullukla mücadaleyi çok ciddi şekilde ele almak durumundayız. Dün at arabası bulunmayanların kızı veya oğlu fark etmiyor, 4 tekerlekli cip alıyorlar. Bir grup AKP'liler, rant ekonomisi ile geçimlerini temin ediyorlar. İhalelerden, özelleştirmelerden para kazananlar, fasrikaları peşkeş çekerek satanlar da bunlar. Öbür tarafta ise yoksullaşan milyonlar var. Şimdi ise oyun oynanıyor. Yoksul vatandaşların yoksulluğunu sömürmek istiyorlar. Başörtüsünü istismar ettiği gibi, şimdi de yoksulları istismara kalkıyorlar. Yoksul semtlerde paketlerle insanımızı kandırıyorlar. AK Parti'ye oy verirsen seni de paket sistemine alırız diyorlar. Paketteki bir kilo kuru fasulyenin bir teki bile yeni zenginlerin değildir. Bu paketler milletindir. Bu paket sizin helalinizdir ve hakkınızdır. Paketleri alın, çocuklarınızla yiyin için helanizdir. Ama paketle sizin oylarınıza gem vurmuk isteyen Adalet ve Kalkınma Partisi'ne vurun tokatı."

Hilal karttan da söz eden Bahçeli, Hilal kartı alanların namerde muhtaç olmadan geçimini sağlayacağını söyleyip, "Hilal Kart'a sahip olanlar, büyük alışveriş marketlerinden değil, mahallesindeki bakkalından alışveriş yapacak" dedi.

BAHÇELİ MALATYA'DA KONUŞTU
BAHÇELİ MALATYA'DA KONUŞTU
BAHÇELİ MALATYA'DA KONUŞTU
BAHÇELİ MALATYA'DA KONUŞTU
BAHÇELİ MALATYA'DA KONUŞTU
BAHÇELİ MALATYA'DA KONUŞTU
BAHÇELİ MALATYA'DA KONUŞTU
BAHÇELİ MALATYA'DA KONUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2011 Pazar 15:04:04
Güncelleme :5 Haziran 2011 Pazar 18:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?