19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Yıldırım: Yapıklarımın arkasındayım

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hızlandırılmış Tren projesiyle ilgili başından beri her türlü sorumluluğu aldığını ve bundan sonra da yaptığı bütün işlerin arkasında olduğunu belirterek, "Bunun doğuracağı sonucu da memnuniyetle kabul etmeye hazırım" dedi.

Hakkında gensoru önergesi verilen Yıldırım, getirilen eleştirileri yanıtlarken, raylı sistemde çağdaş medeniyetin üstüne çıkmak istediklerini, bu çerçevede Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresini 3 saat 10 dakikaya düşürecek Hızlı Tren Projesi’nin inşaatına başlandığını belirtti.

Dünyada "Hızlandırılmış Tren" diye bir kavramın olmadığını, ancak Türkiye’deki demiryolu sisteminin de dünya literatüründe yeri bulunmadığını belirten Yıldırım, dünyada trenlerin ortalama hızlarının 140-160 kilometreyken Türkiye’de bunun 55 kilometre olduğunu ifade etti.

"Demiryolunda biz de varız" diyebilmek için 10 yıl süreyle 20 milyar dolara ihtiyaç olduğunu kaydeden Yıldırım, bu projeler için alternatif finans modelleri üzerinde çalıştıklarını, ayrıca bazı projelerin de sürdürüldüğünü ifade etti. Yıldırım, muhalefet milletvekillerinin "çok yavaş gidiyorsunuz Sayın Bakan, olaya gelin" diye laf atmaları üzerine, "Demiryollarımız yavaş" dedi.

Kazanın soruşturulmasında TCDD’nin yanı sıra bağımsız bilim kurulu ile yabancıların da davet edildiğini belirten Yıldırım, delillerin karartıldığı iddialarına da tepki göstererek, savcının 25 dakika sonra olay yerine geldiğini ve delillerin karartılmadığına ilişkin açıklama yaptığını ifade etti. Yıldırım, "Devletin savcısı delil karartması yok diyorsa buna herkesin saygı duyması lazım" dedi.

Bakan Yıldırım, kazanın 5 koldan takibatının yapıldığını, sonuçların bir kısmının alındığını, bir kısmının ise yakında ortaya çıkacağını belirtti.
ANKARA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2004 Çarşamba 20:43:38
Güncelleme :4 Ağustos 2004 Çarşamba 21:03:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?