22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Yılmaz'la Taner 16 şubatta yargılanacak

Anayasa Mahkemesi Yüce Divan’a sevkedilen Mesut Yılmaz ile Güneş Taner’in 16 şubatta, Koray Aydın’ın ise 24 şubatta yargılanmasına karar verdi.

Anayasa Mahkemesi, eski başbakan Mesut Yılmaz, eski Devlet Bakanı Güneş Taner ve eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın hakkındaki dava dosyasının ön incelemesini yaptı.

Buna göre, Yılmaz ve Taner’in 16 şubatta yargılanmasına karar verildi. Koray Aydın ise 24 şubatta hakim karşısına çıkacak.

Devlet alım-satımına fesat karıştırmakla suçlama

Yüce Divan’a sevk kararında, Mesut Yılmaz ve Güneş Taner’in ’Türkbank ihalesi sürecinde ihalenin yapımında ve fiyat oluşumunda fesat karıştırmak suretiyle güdümünde bir medya düzeni kurmak için tüm organizasyonları gerçekleştirdiği, böylece siyasi rant amaçladığı, ayrıca Türkbank ihalesi ile doğrudan ilişkisi bulunmayan üçüncü şahıs konumundaki Kamuran Çörtük’e ihalede üstlendiği aracılık misyonunun karşılığı olarak Genç TV’nin bedelsiz olarak verilmesini sağladığı’’ öne sürülüyor.

Kararda, Yılmaz ve Taner’in bu eylemlerine uyan Türk Ceza Kanunu’nun 64’üncü maddesinin birinci fıkrası delaletiyle ’devlet alım-satımına fesat karıştırmak’ suçunu düzenleyen 205 (10 yıldan aşağı olmamak üzere hapis), ceza artırımı ve memuriyetten men cezası öngören 219/1-4 ve 33’üncü maddeleri uyarınca cezalandırılmaları isteniyor.
AA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 15:59:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?