20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Yine Massa kazandı

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 5. yarışı olan Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sini Felipe Massa kazandı. Ferrari pilotu, İstanbul Park'ta üst üste üçüncü kez zafere ulaştı.

İkinci McLaren'den Hamilton üçüncü ise Ferrari'den Raikkonen oldu.

Ferrari pilotu Felipe Massa üst üste üçüncü kez pole position'da başladığı Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye'sini üçüncü kez kazanmayı başardı.

Vodafone McLaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton ve Ferrari'den takım arkadaşı Kimi Raikkonen'in önünde zafere ulaşan Massa, İstanbul'dan aldığı 10 puanla sürücüler klasmanında ikinciliğe yükseldi.

Dördüncü kez koşulan Türkiye yarışında BMW'den Robert Kubica dördüncü ve takım arkadaşı Nick Heidfeld beşinci sırayı aldı.

Renault'dan Fernando Alonso, Red Bull'dan Mark Webber ve Williams'tan Nico Rosberg İstanbul'dan puanla ayrılan diğer pilotlardı.

58 turluk yarışın startında Massa ilk sırayı korumayı başardı, Raikkonen iki sıra gerileyerek altıncılığa düştü, Lewis Hamilton bir ve Robert Kubica iki sıra çıkarak Massa'nın ardından sıralandı.

Henüz ilk turda start düzlüğünün sonunda Giancarlo Fisichella'nın Kazuki Nakajima'ya çarpması sonucu iki pilot da yarış dışı kaldı. Heikki Kovalainen ikinci sırada başladığı mücadelede sol arka lastiği patlayınca çok erken bir pit stop yapmak zorunda kaldı ve gerilere düştü.

İlk pit stopunu Hamilton'dan üç tur sonra yapan Massa piste Hamilton'ın önünde çıkmayı başardı. Vodafone McLaren Mercedes pilotu 24. turda atak yaparak Massa'yı 12. virajda geçti ve liderliğe yükseldi.

Hamilton ikinci pitini 33. turda yaptı ve pite girmeden önce elde ettiği sekiz saniyelik fark doğal olarak kendisine yetmeyince piste iki Ferrari'nin arkasında döndü.

Massa ve Raikkonen'in ikinci kez pite girmesinden sonra Hamilton'ın üçüncü ve son kez pit stop yaptı, yakaladığı fark Massa'nın önünde çıkmasına yetmese de Raikkonen'in önünde çıkarak ikinciliğe yerleşti.

Raikkonen, kalan 12 turda Hamilton ile arasındaki zaman farkını yarım saniyeye kadar indirmesine rağmen rakibini geçemedi ve Massa ile Hamilton'ın ardından üçüncülüğe razı oldu.

Önceki haberler

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 5. yarışı olan Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinin startı verildi.

Dün yapılan sıralama turunun galibi, Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa ilk sırada başladı.

İlk virajda bir kaza oldu... Araçlar pist dışarısına çıktı... Güvenlik aracı yarış alanında...

Fisichella yarışa devam edemiyor...

Ve yarış tekrar başladı...

Önceki Haber

Dünyanın en prestijli spor organizasyonu olan Formula 1 4. kez Türkiye'de.

Saat 15:00'te başlayacak olan yarışta ilk sırada son 2 senedir olduğu gibi Felipe Massa var. İlki 2005 yılında düzenlenen F1 İstanbul Gp'si 2008 sezonunun 5. ayağını oluşturuyor.

5.338 km uzunluğunda olan pistte pilotlar 58 tur atacaklar. Saat yönünün tersine dönen pist Herman Tilke tarafından tasarlandı. 8. virajı ile pilotları zorlayan pistte 2005 yılında yapılan ilk yarışta kupayı Mclaren Mercedes pilotu Kimi Raikkonen kaldırmıştı. Takip eden yıllarda ise Ferrari adına yarışan Felipe Massa iki kez kupanın sahibi oldu

2008 sezonun ilk dört yarışı sonunda Pilotlar Şampiyonası'nda Kimi Raikkonen 29 puanla birinci sırada bulunuyor. İkinci sırada ise 20 puanla Lewis Hamilton geliyor. İstanbulpark'ta yarışa ilk sırada başlayacak olan Felipe Massa ise 18 puanla 4. sırada bulunuyor.

Markalar Şampiyonası'na baktığımız da ise birinci sırada 47 puanla Ferrari birinci sırada bulunuyor. 2. sırada ise 37 puanla BMW-Sauber bulunuyor.

Dün yapılan sıralama turları sonunda Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa 1:7.617'lik derecesi ile yarışa ilk sırada başlama hakkını kazandı. Son saniyelerinde Heikki Kovalainen ile heyecanlı bir mücadele yaşayan Massa finiş çizgisini en hızlı pilot olarak geçmeyi başardı. Bu sonuç ile Massa İstanbulpark'ta düzenlenen dört yarışın üçünde ,ilk sırayı kazanmış oldu.

Türkiye'de üçüncü kez podyumun tepesine çıkmayı amaçlayan Brezilyalı pilot, son seanstaki ilk hız turunda, rakiplerine karşı yaklaşık 0.5 saniyelik bir fark atmayı başardı. McLaren çiftinin aradaki farkı kapatmasına rağmen Massa ikinci turunda derecesini geliştirerek, ilk sıradaki yerini pekiştirdi.

Heikki Kovalainen ve sert lastiklerle mücadele eden Lewis Hamilton, sırasıyla 2 ve 3. ceplerin sahibi olurken, son hız turunda Fernan Alonso'ya yakalanan şampiyona lideri Kimi Raikkonen, takım arkadaşından yaklaşık 0.3 saniye daha yavaş bir dereceyle dördüncü sırada kaldı.

.
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2008 Pazar 16:36:45
Güncelleme :11 Mayıs 2008 Pazar 17:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?